Juveova legenda u kazni: Usamljen i tužan gleda suigrače kako pobjeđuju u utakmici sezone

Screnshot: Youtube

"UMUKNI KURČINO! Odjebi i igraj!" zabilježile su kamere kako Allegri urla na svog stopera Leonarda Bonuccija, koji mu je pred kraj utakmice s Palermom prošlog petka, u kojoj je Juve slavio 4:1, došao protestirati zašto ga nije zamijenio. 

Svađu su nastavili i po završetku utakmice, a Bonucci je s terena izjurio uz poruku treneru: "Ajde kvragu!"
 
Naravno, nakon ovoga je Allegri, iza kojeg su već slične svađe s Lichtsteinerom i Dybalom, svoj autoritet mogao zaštiti samo na jedan način, tako da Bonuccija privremeno izbaci iz momčadi. 

Jako neugodno je što je to morao napraviti pred najvažniju utakmicu sezone, gostovanje kod Porta u prvoj utakmici osmine finala LP. Posebno zato što je Bonucci jedan od najboljih svjetskih stopera, lider momčadi, a njegov partner Chiellini i zamjena Barzagli, načeti ozljedama pred zahtjevno gostovanje. 
 
Ali, Allegri se nije dao i nezamjenjivog braniča, koji je sjajnim golom protiv Seville donio Juventusu prvo mjesto skupine LP poslao je na tribine.
 
Bonucci je na Dragau od tamo gledao utakmicu. Iako su blizu njega u loži bili sportski direktor Fabio Paratici i potpredsjednik Pavel Nedved, kažnjeni i posramljeni stoper držao se po strani, sam, usamljen i očito tužan.
 
Kada je Pjaca prvim golom otvorio blindirani Porto, Bonucci se nije  niti pomaknuo, ali tri minute kasnije, kada je Dani Alves postavio konačnih 2:0 za Juventus, Bonucci je eksplodirao i proslavio sa stisnutom šakom. 
 
Potvrda važne pobjede ga je opustila i "vratila" u momčad, pa se nakon utakmice spustio na teren i odradio trening sa suigračima koji nisu nastupili protiv Porta. 

Pročitajte više