LIGA PRVAKA

Kaka: Pippo je otrčao bez da je gledao loptu. Znao je gdje mora biti

Foto: EPA

RICARDO KAKA dao je intervju za službenu web stranicu Milana i osvrnuo se na Milanovu pobjedu protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka prije sedam godina.

Repriza finala

Dvije spomenute momčadi već su se susrele u jednom finalu Lige prvaka, onom mitskom i možda najluđem u povijesti koje se odigralo dvije godine ranije u Istanbulu. Liverpool je slavio u Turskoj, a sada je došlo vrijeme za revanš u Ateni.

"Bio je to znak od Boga, nije to bilo slučajno. Ne volim to zvati osvetom, ali bilo je veličanstveno. Imali smo drugačiju momčad nego 2005. godine, igrali smo bez Crespa i Ševčenka, ali temelji su bili isti. Bila je to slična momčad i potpuno različito finale Lige prvaka", prisjeća se Kaka pa dodaje:

"Pippo je kod prvog gola počeo trčati bez da je pogledao loptu. Nadao se da će golman odbiti Pirlov udarac i da on mora biti tamo ako se lopta odbije. Naravno, znao je točno gdje treba biti. Kod drugog gola ste naprijed mogli vidjeti samo mene i Pippa, ali ja sam toliko dobro znao njegove kretnje da sam točno znao što će napraviti sljedeće. Gurnuo sam mu loptu, a on se otvorio široko kako bi si osigurao prostor za udarac. Sve je u detaljima."

Duhovi prošlosti

Nakon što je Milan poveo s dva gola, pao je pogodak i u mreži Nelsona Dide, a strijelac je bio Dirk Kuyt. Naravno, taj je pogodak Milanove nogometaše podsjetio na finale iz Istanbula kad su imali 3:0 i ispustili prednost.

"Bilo je užasno kad je Kuyt zabio, duhovi iz 2005. ponovno su se vratili. Bila je to borba volje, osjećali smo strah, ali ipak smo izdržali do kraja i slavili", ističe Kaka i zaključuje:

"Kad smo slavili, svatko je to činio na svoj način. Nismo se svi osjećali jednako. Meni je to bila Liga prvaka i ostvarenje sna, a Maldiniju je to bila peta titula. Ipak, bila je to sjajna priča."

Pročitajte više