Kako je trener motivirao potučene Nuggetse: "Mislio sam da će ih pogoditi u žicu"

Foto: Profimedia

UVJERLJIVOM gostujućom pobjedom 117:90 nad Minnesota Timberwolvesima Denver Nuggetsi vratili su se u seriju, smanjili zaostatak na 2:1 i nadoknadili jedan od dva domaća poraza u polufinalu Zapada. Wolvesi su, posebno u drugoj utakmici, obranom toliko ugušili Nuggetse da je mnogima izgledalo da će se branitelji naslova oprostiti već u drugom krugu play-offa.

Upravo te prognoze trener Nuggetsa Michael Malone iskoristio je za dodatnu motivaciju svojih igrača, koji su u drugoj utakmici i po govoru tijela izgledali potučeno. Malone je na press-konferenciji poslije utakmice otkrio da je dvojio treba li to učiniti, a odluku je donio nakon konzultacije s klupskim veteranom.

Malone: Ako te ovo ne pogodi u žicu...

"Naručio sam da nam naprave montažu i spoje izjavu svakog analitičara, komentatora i voditelja u ovoj zemlji koji je rekao da je serija završena, da su Nuggetsi gotovi, kuhani, da je Minnesota bolja momčad. Nisam znao trebam li to pokazati ekipi, pa sam prvo pokazao samo DeAndreu Jordanu, i on je rekao da im definitivno moram pokazati", rekao je Malone. 

"Nije to kritika na račun analitičara, jer bih i ja vjerojatno isto rekao na njihovom mjestu nakon prve dvije utakmice. Većinu vremena ignoriram takve stvari, ali mislio sam da bi ovaj put to moglo pogoditi žicu. Duboko u sebi, kad svi govore da si gotov, da je protivnik bolji, ako si natjecatelj i to te ne motivira, ne znam što hoće. I da, dečki su odgovorili i pokazali mi da još vjeruju da mogu doći ovdje i dobiti dvije utakmice. Na pola smo puta, ali još je puno posla pred nama."

Četvrta utakmica u ponedjeljak ujutro

Nuggetsi su sinoćnjom pobjedom samo osigurali da se serija barem još jedanput vrati u Denver za petu utakmicu, ali ključ serije bit će četvrta, koja se igra u ponedjeljak ujutro po srednjoeuropskom vremenu u Minneapolisu. Nakon nje će biti jasno mogu li Timberwolvesi u Denveru dovršiti posao ili će se Nuggetsi potpuno vratiti i nastaviti seriju s prednošću domaćeg terena.

Pročitajte više