Europa liga

Kako Mamić misli srušiti CSKA? Ovo je najvjerojatniji sastav

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO ZAGREB večeras od 18:55 gostuje kod CSKA Moskve u 2. kolu Europa lige, a trener hrvatskog prvaka ne može računati na sve igrače za ovu utakmicu.

U Dinamovoj skupini K sve momčadi imaju po jedan bod. Hrvatski prvak je u 1. kolu na domaćem terenu remizirao s Feyenoordom (0:0), dok je CSKA podijelila bodove s Wolfsbergerom u gostima (1:1).

Mamić mora mijenjati obranu

"Imamo ritam utakmica koji je težak, ali u isto vrijeme i dobar jer ne možemo razmišljati što se dogodilo, već moramo misliti o sljedećoj utakmici. To je ljepota nogometa, naravno da je fizički iscrpljujuće. CSKA je jedna od najboljih ruskih momčadi, imaju Nikolu Vlašića koji već dugo igra dobro, kada momčadi i ne ide, on može riješiti utakmicu jednim potezom. Trebamo obratiti pažnju na njega, no imamo kvalitetu za dobar rezultat", rekao je Zoran Mamić pred okršaj protiv ruske momčadi.

Kevin Theophile-Catherine je iščašio rame i neće igrati večeras, a jedan igrač je zaražen koronavirusom.

Francuz se ozlijedio u susretu protiv Feyenoorda kada je igrao u stoperskom tandemu s Dancem Rasmusom Lauritsenom.

Za očekivati je da će u prvu postavu uskočiti Joško Gvardiol koji će zaigrati s Lauritsenom. S njima u obrani na bokovima vjerojatno će igrati Petar Stojanović i Marin Leovac.

Međutim, pošto je i Leovac imao problema s ozljedom nakon utakmice protiv Šibenika, onda je moguće da na lijevom beku vidimo Sadegha Moharramija.

Na ostalim pozicijama ne očekuju se iznenađenja. U veznom redu bi trebali zaigrati Arijan Ademi, Kristijan Jakić i Lovro Majer, dok ćemo na krilnim pozicijama najvjerojatnije gledati Lirima Kastratija i Mislava Oršića.

Vlašić vrijedi skoro kao trećina Dinamove momčadi

U vrhu napada mjesto bi trebao zauzeti Bruno Petković, a dobra vijest za Mamića je da će i Mario Gavranović po svemu sudeći biti spreman za utakmicu.

Dinamo skoro stalno igra u formaciji 4-2-3-1 što se očekuje i večeras, a ovo bi trebala biti postava: Livaković - Stojanović, Lauritsen, Gvardiol, Leovac - Ademi, Jakić - Kastrati, Majer, Oršić - Petković.

Najveći ruski sportski dnevnik Sport Express na svojem je portalu Dinamu posvetio dva teksta - jedan o press konferenciji Zorana Mamića, a u drugom je svojim čitateljima predstavio hrvatskog prvaka, ali više se fokusirao na braću Mamić nego na momčad. 

Na početku teksta Sport Express ističe da je njihova momčad skoro dvostruko vrjednija od Dinamove te da njihov Hrvat Nikola Vlašić vrijedi 25 milijuna eura, otprilike kao trećina zagrebačkoga kadra.

Utakmicu između CSKA Moskve i Dinama možete gledati na kanalu Arena Sport 3.

Pročitajte više