Kako zaraditi na razočaranom narodu: "Samo mrtav Turčin je dobar Turčin, proslijedi dalje"

"OTVARANJEM ove poruke ubio si jednog Turčina, a slanjem nekom drugom dva. Po osmjehu na tvom licu zaključujem da si Hrvat. Šaljimo ovu poruku dalje i vratimo Hrvatima osmjeh na lice! I ne zaboravi, samo mrtav Turčin je dobar Turčin!", SMS je poruka koja već nekoliko dana kruži mobitelima razočaranih Hrvata.

Hrvatski navijači u Beču nakon mučne utakmice s Turskom nisu radili neke veće probleme. Do jedinog većeg sukoba turskih i hrvatskih navijača došlo je u glavnoj navijačkoj zoni u Beču, a incident su izazvali turski navijači.

Isto tako, neposredno nakon završetka četvrtfinalne utakmice između Hrvatske i Turske skupina od dvadesetak huligana izazvala je nerede na mostarskim ulicama. U Sarajevu se dogodio incident nakon što su pojedinci slavili pobjedu Turske nad Hrvatskom uz povike "Ubij ustaše".

Hrvati su dosad uglavnom dostojanstveno podnosili poraz, no i oni su, kako se čini, morali dati svoj odgovor. Dnevni Avaz danas je tako javio kako je u Hrvatskoj navodno kamenovan autobus s turskim putnicima. Ni SMS s poticanjem na međunacionalnu mržnju ne ide Hrvatima u prilog.

K.C.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više