TRANSFERI

Kalik nije u ekipi Gorice protiv Slavena. Je li u pitanju ozljeda, kazna ili Hajduk?

Foto: Matija Habljak/Pixsell

ANTHONY KALIK nije se našao na popisu igrača na koje trener Gorice Samir Toplak računa u današnjoj utakmici sa Slaven Belupom. Veznjak Gorice nije ni na klupi, moguće da uopće nije putovao u Koprivnicu na utakmicu s trenutno drugoplasiranom momčadi Supersport HNL-a.

Ova vijest je posebno zanimljiva jer se 24-godišnjeg Australca posljednjih tjedana intenzivno povezivalo s odlaskom iz kluba. Puno se pričalo o interesu mađarskog Ferencvaroša, a onda se u priču uključio i Hajduk koji je poslao službenu ponudu. Predsjednik Gorice Nenad Črnko tada je za Index potvrdio da je ponudu odbio te da Kalik zasad ostaje igrač Gorice.

Tri su moguća razloga

Ipak, nešto se očito promijenilo, ako ne po tome pitanju, onda po pitanju Kalikovog statusa. Izostavljanje iz kadra može se objasniti na tri načina. Prvi je ozljeda do koje je možda došlo u posljednji tren, drugi je moguće odstranjenje iz kadra zbog toga što je glavom previše u transferu, a premalo na terenu; ne bi bio prvi igrač s tim problemom u Gorici.

A treća mogućnost je da je već dogovorio transfer u novi klub te da nas u sljedećih nekoliko dana očekuje objava posla. Zasad nije poznato radi li se o Hajduku, Ferencvarošu ili je u priču ušla treća strana. Kako god, Gorica se protiv Slavena mora snaći bez igrača koji je u dosadašnjem dijelu sezone bio njen najbolji igrač.

Sigurno je da bi Kalik volio u Split, ali ne želi ga samo Hajduk

Poznato je da je Kalik veliki hajdukovac, ima na nozi istetoviran i grb splitske momčadi te bi sigurno volio karijeru nastaviti u Hajduku, ali dosad se činilo da ga Gorica onamo nije voljna pustiti. Barem ne bez poboljšane ponude. Je li ona stigla, zasad nije poznato.

Podsjetimo, Kalika želi i mađarski Ferencvaroš. Kako doznajemo iz krugova bliskih mađarskom klubu, dolaskom u Mađarsku dobio bi znatnu povišicu u odnosu na ono što zarađuje u Gorici. Mađari su spremni isplatiti odštetu na ime tog transfera, ali njen iznos nismo uspjeli doznati.

Postoji i klauzula koja ide na ruku Hajduku

Ipak, s obzirom na to da Kaliku ugovor s Goricom istječe sljedećeg ljeta, za pretpostaviti je da se ne radi o milijunskoj odšteti kada su euri u pitanju, ali svakako o transferu koji bi za klub poput Gorice bio značajan.

Zanimljivo je da bi od tog potencijalnog posla mogao profitirati i Hajduk koji ima pravo na 45% iznosa od sljedećeg Kalikovog transfera, ali vjerujemo da bi Splićani to pravo puno radije iskoristili kao jedan od detalja u pregovorima s Goricom pa ga doveli u Split.

Pročitajte više