Kalinić dio velikog egzodusa iz Milana: Evo tko još odlazi

Foto: Getty Images

NAKON prilično turbulentne sezone, ali i izborene grupne faze Europa lige, Milan će se u nedjeljnom prvenstvenom ogledu s Fiorentinom na San Siru (18:00) oprostiti s Nikolom Kalinićem. Barem ako je vjerovati talijanskim medijima.
 
Oproštaj sa zvijezdama i veteranima
 
Prema natpisima Sky Sporta, čak sedmorica igrača raskrstit će s Milanom nakon posljednjeg okršaja talijanskog prvenstva. Tribine San Sira trebale bi se ovacijama oprostiti od Gianluigija Donnarumme (19) i Ignazija Abatea (31), Riccarda Montoliva (33) i Cristiana Zapate (31), Luce Antonellija (31) te Susa (24) i Nikole Kalinića (30).
 
Milanovo rukovodstvo nedavno je - što zbog pomlađivanja, što zbog rasterećenja klupskog proračuna - najavilo značajnije momčadske rezove. Uspije li se naplatiti prodajom spomenutih igrača prema sadašnjim tržišnim cijenama, sedmerostruki europski prvak mogao bi utržiti oko 105 milijuna eura. 
 
Planirana zarada na Kaliniću između 15 i 20 milijuna eura
 
Dok se na prodajama Gianluigija Donnarumme i Susa očekuje zarada veća od 80 milijuna eura, Nikolu Kalinića planira se unovčiti za 15 do 20 milijuna eura.
 
Fiorentina je krajem kolovoza 2017. Nikolu Kalinića za pet milijuna transferirala u Milan na jednogodišnju posudbu s otkupnom obvezom vrijednom 20 milijuna eura. U Milanovu dresu hrvatski reprezentativac ubilježio je 40 službenih nastupa u svim natjecanjima, pet pogodaka i šest asistencija. S milanskim je klubom ugovorno vezan do 30. lipnja 2021.
 
Posljednjih je tjedana u kontinuiranom doticaju s transferom u Kinu te Njemačku i Rusiju.

Pročitajte više