Hrvatska - Španjolska 3:2

Kalkulacije: Ogromna pobjeda Hrvatske, evo za što sve igra u nedjelju u Londonu

Foto: Igor Kralj/Pixsell

HRVATSKA je nakon pobjede protiv Španjolske (3:2) i dalje posljednja momčad skupine Lige nacija, ali u nedjelju od 15 sati protiv Engleske ima priliku osvojiti skupinu.

Hrvatska bi jedino pobjedom na Wembleyju izborila plasman na završni turnir premijernog izdanja ovog natjecanja. Na taj turnir se plasiraju četiri osvajača skupina.

Uoči posljednje utakmice u svojoj skupini Hrvatska ima četiri boda, koliko i Engleska. Bilo kakva pobjeda u nedjelju je dovoljna Hrvatskoj za osvajanje skupine. I Engleska je u istoj situaciji. Španjolska će osvojiti skupinu ako Hrvatska i Engleska odigraju bez pobjednika. 

I dalje prijeti ispadanje

Hrvatska će iz najjače lige Lige nacija ispasti porazom ili remijem bez golova jer ima lošiju gol-razliku. Bilo kakav remi s golovima ostavlja Hrvatsku u prvoj ligi, ali i bez plasmana na završni turnir.

Hrvatska je vjerojatno nositelj u kvalifikacijama

Izabranici Zlatka Dalića ovom pobjedom gotovo da su osigurali status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Za to je potrebno da Hrvatska natjecanje u Ligi nacija završi među prvih deset od ukupno 12 reprezentacija. Island je sigurno iza Hrvatske jer je natjecanje već završio bez bodova, a da izbjegnu 11. mjesto s Hrvatskom bore se Italija (4 boda), Engleska (4 boda), Nizozemska (3 boda), Poljska (1 bod) i Njemačka (1 bod).

Bod na Wembleyju bi Hrvatskoj sigurno bio dovoljan za status nositelja, a vjerojatno će biti nositelj i porazom jer jedina opcija u kojoj Hrvatska gubi status nositelja je da Nizozemska odigra barem neriješeno s Francuskom, zatim Njemačka pobijedi Nizozemsku, a Poljska u gostima Portugal. Hrvatska bi u tom slučaju imala četiri boda kao Njemačka i Poljska, ali i najlošiju gol-razliku. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više