Kallstrom: Tražimo čudo, ali nismo više toliko moćni da možemo biti nezadovoljni Europa ligom

ŠVEDSKI reprezentativac i veznjak Lyona Kim Kallstrom najavio je večerašnji dvoboj s Dinamom na Maksimiru. Kallstrom se nada čudu jer samo ono Lavove vodi u osminu finala Lige prvaka.

"Činjenica je da nismo jaki kao što smo nekada bili, nismo osvojili trofej od 2008. godine i to nešto govori. Sve se teže kvalificiramo u Ligu prvaka i sve teže prolazimo dalje u knockout fazu. Sve su to detalji od kojih se ne može pobjeći i zbog čega moram reći da nam za osminu finala treba zaista čudo. Ipak, kvalitetna smo momčad s puno sjajnih igrača i naravno da očekujemo pobjedu protiv Dinama", rekao je Kallstrom.

"No i da se ne plasiramo dalje, već da nastavimo natjecanje u Europa ligi nije tragedija. Dugo smo bili u samom vrhu europskog nogometa i znali smo da će doći i vrijeme kada ćemo pasti s rezultatima, to je normalno. Ponosni smo na sve što smo napravili, nije to bila mala stvar. Što se tiče ovogodišnjeg izdanja, jedino žalim za remijem protiv Ajaxa na Gerlandu, to je bila naša prilika... No da se ne vraćam na to, reći ću da smo spremni na sve izazove koji nas očekuju", dodao je.

"Nismo više toliko moćni da možemo biti razočarani nastavkom natjecanja u Europa ligi"


Šveđanin je svjestan da više Lavovi ne ovise sami o sebi, mogu samo pobijediti u Zagrebu i čekati što će Real napraviti u Amsterdamu.

"Mi moramo dati sve od sebe, iako više ne ovisimo o svojim rezultatima. Pobijedit ćemo u Zagrebu sa što većom golom razlikom, a što se dogodi na amsterdamskoj Areni, dogodi. Mourinhov stroj je strašan i nije nemoguće da slave", istaknuo je.

"Na koncu i da zaigramo u knockout fazi Europa lige nije strašno. Ponavljam, nismo više toliko moćni da možemo biti razočarani nastavkom natjecanja u Europa ligi. Francuski klubovi su čudni po tom pitanju. Cijelu se sezonu bore za mjesta u Europi, a onda kada zaigraju u Europa ligi, rotiraju momčad i odmaraju je za domaće prvenstvo, naravno, osim kada se igra u Ligi prvaka. To nije u redu", za kraj će.

Pročitajte više