Kamen odolijevao do 77. minute

KAMEN INGRAD sjajno se branio protiv daleko moćnije momčadi. Iako su mnogi prognozirali punu mrežu Veličana, Schalke je u drugo kolo prošao zahvaljujući jednom jedinom golu.

Obrana Kamen Ingrada na čelu s fenomenalnim Galinovićem odolijevala je upornim napadima Schalkea. U 77. minuti, nakon ubacivanja u šesnaesterac lopta je sjela na glavu Hankea, koju ju je plasirao u gornji desni kut Galinovićeve mreže, za vodstvo, a kasnije se pokazalo i pobjedu, domaćina 1:0.

Gosti su pokušali krenuti na sve ili ništa, ali domaćini su uspijevali zadržavati loptu u svojim nogama, i taktičkim zamjenama dodatno skratiti finiš utakmice.

U posljednjim minutama Kamen Ingrad uspio je izboriti dva kornera, ali nakon njih nisu slijedili pravi udarci.

Tijek utakmice

Za razliku od prve utakmice, Schalke je od prve minute pokazao kako ide na pobjedu. Domaćini bodreni od strane 53,000 gledatelja pritišću, a momčad iz Velike izvrsno se brani i pokušava postići gol iz rijetkih kontri.

Naša momčad bila je najbliže golu u 24. minuti. Nakon jedne od kontri Kamena reprezentativni napadač Zoran Zekić u naletu je s desetak  metara glavom pucao prema golu Schalkea, no loptu je zaustavila prečka.

Zekić je autor još jednog sjajnog poteza. U 30. minuti iz prekida s dvadesetak metara upućuje snažan udarac, no lopta završava par metara desno od gola domaćina.

Veličani su držali Nijemce podalje od gola, a najbolje udarce Nijemaca neutralizirao je fenomenalni Galinović. U 27. i 46. minuti Galinović brani naizgled neobranjive udarce.

U 50. minuti Agali je u punom naletu na loptu, Galinović se požrtvovno baca na loptu. Galinović hvata loptu, ali noga Agalia završava u licu sjajnog vratara Kamen Ingrada. Udarac je izgledao strahovito, ali nakon tri minute prekida Galinović je u doslovno krvavom dresu i s povezom na glavi nastavio braniti za Kamen Ingrad.

U drugom poluvremenu inicijativa Schalkea još je intenzivnija, no obrana Kamena se držala do 77. minute.

U 77. minuti, nakon ubacivanja u šesnaesterac lopta je sjela na glavu Hankea, koju ju je plasirao u gornji desni kut Galinovićeve mreže, za vodstvo, a kasnije se pokazalo i pobjedu, domaćina 1:0.

Pročitajte više