Kanađanin John Hećimović veliko pojačanje zagrebačkih medvjeda

KANAĐANIN hrvatskog podrijetla John Hećimović novo je pojačanje zagrebačkih Medvjeda ususret početku prve sezone KHL MEDVEŠČAK u prestižnoj austrijskoj EBEL ligi. 

Zagrebački KHL Medveščak od jeseni bit će po prvi puta punopravni član jedne od najboljih europskih liga austrijskog EBEL-a u koju Klub ulazi s brojnim novim pojačanjima. Nakon dovođenja švicarskog juniorskog reprezentativca Tonija Bezine, reprezentativnog vratara Slovenije - Roberta Kristana, Hrvata iz dijaspore – Andya Serticha, KHL MEDVEŠČAK je svoje redove pojačao i  jednim Kanađaninom hrvatskog podrijetla - Johnom Hećimovićem.

Inače, John Hećimović rođen je u Ontariju 31. ožujka 1984. godine u obitelji hrvatskih iseljenika iz ličkog mjesta Perušić. 2003. godine bio je na 264 mjestu round pick-a za Florida Panthers, od ukupno 1500 igrača među kojima su bili i NHL igrači poput Marca Andrea Fleurya, Erica Staala, Ryana Getzlafa, Nathana Hortona.

John Hećimović do sada je aktivno igrao u OHL, DEL 2, ECHL, te u Nizozemskoj gdje je u prošloj sezoni bio najbolji goalgetter u playoffu osvojivši i državni naslov Nizozemske. Prilikom potpisivanja ugovora s zagrebačkim Medveščakom istaknuo je veliku želju za:" kvalitetnom i fer igrom, ali i preseljenjem u Hrvatsku odakle mu potječu roditelji."

Hećimović bi se zagrebačkim Medvjedima trebao pridružiti već u kolovozu ove godine kada započinju aktivne pripreme za predstojeću sezonu! Dovođenjem novih igrača KHL Medveščak ima ozbiljnu namjeru konkurirati najboljim klubovima iz EBEL lige. Vodstvo zagrebačkog kluba u daljnjoj je potrazi za dodatnim pojačanjima.

V.B.
Foto: KHL MEDVEŠČAK

Pročitajte više