PREMIERSHIP

Kane došao do velikog jubileja, trebalo mu je puno manje nego Ronaldu

Foto: Getty Images

TOTTENHAM je sinoć slavio na gostovanju kod Newcastlea 3:1, a junak je bio dvostruki strijelac Harry Kane.

On je s ta dva gola ušao u klub 200, odnosno sad ima 201 gol u klupskoj karijeri, a za taj jubilej trebalo mu je okruglih 350 utakmica.

Trebalo mu je 29 utakmica manje nego Ronaldu

Za usporedbu, Cristiano Ronaldo do tog istog jubileja došao je nakon 379 utakmica. Sergiu Agueru trebalo je 396 nastupa, a legendama Premiershipa poput Thierryja Henryja i Waynea Rooneya debelo više od 400.

Kane je postigao posljednja dva gola na utakmici, oba glavom. Prvo se u 60. minuti naklonio nakon ubačaja s desne strane i pogodio suprotni kut, a u sudačkoj nadoknadi je ispratio kontru Erika Lamele i nakon golmanove obrane pospremio odbijanac u praznu mrežu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali golove možete pogledati OVDJE.

Od ovog 201 gola Kane je 185 zabio za Tottenham. Devet ih je postigao u dresu Millwalla, pet za Leyton Orient, a dva za Leicester. 

Trener Tottenhama Jose Mourinho nakon utakmice je nahvalio svojeg napadača.

Spursi su i dalje daleko od Europe

"Harry Kane zna koliko je važan, nevjerojatan je. Nakon tako teškog oporavka od ozljede igra svaku minutu svake utakmice. Ovo mu je bila četvrta sa samo dva dana odmora između, a Harry je dao baš sve", rekao je Mourinho.

Ipak, ni s ovom pobjedom Spursi se nisu uspjeli pomaknuti više od sedmog mjesta. Dva kola prije kraja zaostaju četiri boda za Manchester Unitedom na petome mjestu koje vodi u Europu, kao i Leicester na četvrtom, koje vodi u Ligu prvaka. Leicester večeras igra protiv Sheffielda, koji u slučaju pobjede može ponovno preskočiti Tottenham.

Pročitajte više