Kaos u Unireji: Hajdukovog protivnika deklasirao novopečeni rumunjski prvoligaš!

UNIREA URZICENI, Hajdukov protivnik u playoffu za plasman u Europsku ligu, poražen je u domaćem prvenstvu od autsajdera Targu Muresa rezultatom 1:0! To je već peta uzastopna utakmica u kojoj Unirea nije zabila gol, ali ovo im je prvi poraz u rumunjskoj ligi nakon čak 18 kola. Veliki je to šok za navijače prošlogodišnjeg rumunjskog viceprvaka, s obzirom da se Targu Mures tek ove godine dočepao prve lige, a radi se o klubu starom samo šest godina.

Trebala je Unirea u tom susretu biti veliki favorit, ali zbivanja izvan terena nesumnjivo su utjecala na moral momčadi. Jučer su, podsjećamo, predsjednik i trener kluba podnijeli ostavku revoltirani činjenicom da igrači već mjesecima nisu dobili plaće. Iz istog razloga su mnogi igrači rumunjskog viceprvaka na izlaznim vratima, a sportski direktor Unireje trenutnu je situaciju opisao kao "raspad kluba".

Hajduku se tako otvorila velika prilika, a da protiv Unireje trenutno mogu igrati i znatno slabije momčadi pokazao je Targu Mures. Slavili su domaćini golom Mateija u 52. minuti, ali mogli su slobodno utrpati još dva-tri komada. Unireja je na kraju završila susret i s igračem manje nakon što je Maftei u 57. minuti pocrvenio zbog udaranja suparničkog igrača u glavu.

Skok igra nikakva, obrana propusna

Jedini pogodak postignut je glavom nakon kornera, što ne čudi s obzirom da je Targu forsirao upravo skok igru u kojoj je Unirea, kako se danas pokazalo, jako slaba. Centaršutevi najčešće su dolazili s lijeve strane Unirejine obrane, gdje bi se vrlo lako mogla otvoriti i pokoja prilika za Hajdukove ofenzivce.

Iako je Unirea imala nekoliko kvalitetnih prilika, domaćini su ih sasvim nadigrali. Čini se da je Hajdukov protivnik izuzetno demoraliziran trenutnom situacijom u klubu pa se nisu sposobni suprotstaviti motiviranoj ekipi koja ih može stisnuti i preuzeti kontrolu nad loptom. A Hajduk je u prvom poluvremenu protiv Dinama iz Bukurešta na Poljudu pokazao da je upravo takva igra ključ pobjede.

Početni sastav Unireje protiv Targu Muresa:

Arlauskis - E. Nicu, Galamaz, Maftei, P. Marin - S. Frunza, L. Marinescu, Paduretu, Brandan - Onofras, Bilasco.

Pročitajte više