SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Kaos u zadnje dvije minute: Je li Hrvatska pokradena?

Foto: Screenshot

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

HRVATSKA je u dramatičnoj završnici druge utakmice drugog kruga izgubila od Njemačke 22:21 i ostala bez borbe za medalje.

Červarova momčad dobro se držala u prvom poluvremenu, ali je pala u drugom i domaćini su otišli na tri gola razlike. No Hrvatska se vratila i čak povela pet minuta prije kraja, ali je u ludom finišu izgubila utakmicu.

Šipić je u 57. minuti zabio za 20:19, ali Nijemci vade golmana i izjednačuju da bi nakon Duvnjakova promašaja Pekeler iz kontre zabio za 21:20 na početku 59. minute. Hrvatska je krenula u napad, a u duelu s Karačićem Wiede je pao na pod. Lopta je došla do Štrleka, ali suci su već signalizirali prekršaj u napadu i dosudili loptu za Njemačku.

Hrvatska klupa je u tom trenutku potpuno poludjela na inače sasvim solidan danski sudački par. Karačić im se nosio u lice i smijao se njihovim odlukama, a Igor Vori, Davor Dominiković i Lino Červar odjurili su prema delegatu i zapisničkom stolu te protestirali zbog takve odluke.

U sljedećem napadu Gensheimer je zabio gol za 22:20, a nakon što je Zlatko Horvat smanjio na 22:21, Nijemci su držali loptu do kraja susreta i vrijeme je iscurilo.

No iako su njemački igrači počeli slaviti pobjedu, suci su ih potjerali s parketa i dosudili još jedan slobodan udarac za Hrvatsku, ali s njezine polovice, koji je bio bezopasan. Dok se Karačić spremao na izvođenje, neidentificirana osoba protrčala je iza njemačkog živog zida. Karačićev udarac nije završio u golu, Nijemci su nastavili sa slavljem, a Hrvati s protestima kod sudaca.

''Što se tiče suđenja, ono je, s obzirom na sve okolnosti, bilo i više nego korektno i nemamo se što vaditi na suce. Ipak, ono probijanje što su sudili Karačiću… To nije bilo probijanje, a bio je to možda i ključni napad utakmice'', nakon utakmice rekao nam je Mirza Džomba.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više