KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

Kapetan Bugarske smirivao rasiste na tribinama: "Svi smo ljudi, ovo nema smisla"

Foto: EPA-EFE

ENGLESKA reprezentacija pobijedila je na gostovanju u Bugarskoj 6:0 u sklopu kvalifikacija za Euro 2020., no utakmicu su zasjenile odvratne rasističke uvrede dijela domaće publike.

>>> Engleski mediji o rasizmu u Bugarskoj: "Odvratno! Gubitnici! Izbacite ih van"

>>> Bugarski novinar prekinuo pressicu engleskog izbornika, kamerman ga vrijeđao

>>> Izbornik Bugarske: Nisam čuo rasističke uvrede o kojima Englezi pričaju

Utakmicu je sudio Ivan Bebek, koji je dva puta morao prekidati igru kako bi dozvolio službenom spikeru da zamoli navijače u Sofiji da se suzdrže od uvreda. 

Ivelin Popov, kapetan Bugarske, umjesto da u poluvremenu podigne svoju ekipu koja je već tada gubila 4:0, pokušao je smiriti idiote na tribinama koji nisu prestajali vrijeđati tamnopute igrače Engleske.

"Svi smo ljudi"

Nakon utakmice izrazio je svoje gađenje situacijom.

"Svi patimo zbog ovoga, loša reklama se radi Bugarskoj. Koji igrač bi htio doći igrati ovdje? Na poluvremenu se pregovaralo hoće li Englezi uopće izaći na teren. I njihov izbornik mi je zahvalio na pomoći. Rasizam je problem koji moramo riješiti. Svi smo ljudi, nema smisla za rasizmom", rekao je Popov pa nastavio o utakmici:

"Normalno je da navijači budu frustrirani i pokažu tu frustraciju. Svi su imali očekivanja, ali vide da stvari ne idu u dobrom smjeru. S pola ove ekipe smo nedavno pobijedili Nizozemsku i Švedsku, dobro smo se prezentirali u Ligi nacija. Nemamo pobjede i mentalno smo slomljeni nakon 10 utakmica. Svi smo krivi, igrači, stručni stožer pa i Savez."

Potporu bugarskom kapetanu izrazili su još neki engleski igrači poput Marcusa Rashforda i Raheema Sterlinga. S druge strane, Krasimir Balakov, bivši trener Hajduka i trenutni izbornik Bugarske, nakon utakmice je rekao kako nije vidio ni čuo rasističke uvrede upućene Englezima. Što se njega tiče, utakmica je prekidana zbog zakonom zabranjene navijačke skupine, koju nije imenovao.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više