RASIZAM U BUGARSKOJ

Engleski mediji o rasizmu u Bugarskoj: "Odvratno! Gubitnici! Izbacite ih van"

Engleski mediji o rasizmu u Bugarskoj: "Odvratno! Gubitnici! Izbacite ih van"
Foto: EPA-EFE

UTAKMICU Bugarske i Engleske (0:6) u kvalifikacijama za Euro 2020. dvaput je zbog rasizma morao prekidati hrvatski sudac Ivan Bebek. Prvi prekid se dogodio nakon 30 minuta kad je Bebek zaustavio utakmicu zbog rasističkih povika s tribina.

U skladu s UEFA-inim protokolom putem razglasa zamolilo se navijače da prestanu sa sramotnim skandiranjem, ali oni su se na to oglušili i uvredljivim gestikulacijama pokazali da ne misle stati, već su nastavili po svom.

U 41. minuti engleski izbornik Gareth Southgate prijavio je nove rasističke uvrede pa je Bebek opet stopirao igru. Igrači su morali sačekati da se putem razglasa ponovno izda upozorenje.

Potom je bugarski kapetan Ivelin Popov otišao do tribine s domaćim navijačima na poluvremenu i zamolio ih da prestanu to raditi.

Skupina navijača u crnim kapuljačama koja je radila nerede napustila je tribine nekoliko minuta prije kraja utakmice, a engleski mediji očekivano su i žestoko udarili po Bugarima naslovnicama.

"Izbacite ih van. Engleska je uništila rasiste ali UEFA MORA djelovati protiv Bugarske", "Odvratno" i "Gubitnici" krase naslovnice njihovih najčitanijih dnevnika.

Engleski napadač Marcus Rashford napisao je na Twitteru da nije bilo lako igrati, da to nisu situacije kakve bi se trebale događati u 2019. te da ovakve stvari treba skroz izbaciti.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara