Karabatić je MVP turnira, pogledajte koji je Hrvat izabran u idealnu momčad SP-a

Foto: Hina

RUKOMETAŠI Francuske obranili su naslov svjetskih prvaka nakon što su u finalu SP-a u Parizu svladali Norvešku 33:26.
 
Francuzima je ovo šesti naslov svjetskih prvaka u rukometu, a četvrti na posljednjih pet SP-a. Bili su najbolji 1995., 2001., 2009., 2011., 2015. i 2017.
 
Brončanu medalju osvojila je Slovenija koja je u susretu za treće mjesto u subotu svladala Hrvatsku  31:30. I za Sloveniju je ovo prvo odličje sa svjetskih prvenstava, dok je Hrvatska ostala na jednom zlatu, tri srebra i jednoj bronci. Posljednju medalju Hrvatska je osvojila 2013. godine kada je bila treća.
 
Karabatić je predvodio "Tricolore" do šeste svjetske titule, postigavši na prvenstvu 31 pogodak i na kraju je proglašen za najboljeg igrača turnira.
 
"Ponosan sam na ovu momčad. Željeli smo nastavi niz naših sjajnih rezultata i uspjeli smo. Ovo je velika pobjeda, navijači su bili sjajni i svi smo prepuni emocija", kazao je Karabatić koji je osvojio svoju 13. medalju na velikim natjecanjima, pri čemu deveto zlato. 
 
Najbolji strijelac SP-a je Makedonac Kiril Lazarov koji je postigao 50 pogodaka.
 
Odabrana je i najbolja momčad prvenstva u kojoj se nalazi i jedan hrvatski rukometaš - Domagoj Duvnjak, a zanimljivo je to da nema niti jednog slovenskog rukometaša, premda je Slovenija osvojila broncu. U najboljoj ekipi su i trojica Norvežana, dva Francuza i jedan Šveđanin.
 
NAJBOLJA MOMČAD SP-a:
 
Vratar:  Vincent Gerard (Francuska)
 
Lijevo krilo: Jerry Tollbring (Švedska)
 
Lijevi vanjski: Sander Sagosen (Norveška)
Srednji vanjski: DOMAGOJ DUVNJAK (HRVATSKA)
 
Desni vanjski: Nedim Remili (Francuska)
 
Desno krilo: Kristian Bjornsen (Norveška)
 
Kružni napadač: Bjarte Myrhol (Norveška)
 
 

Pročitajte više