"Karlović je legenda! Skoro će napuniti 40, a i dalje igra kao šampion!"

Foto: EPA-EFE

NEVJEROJATNI Ivo Karlović postao je najstariji tenisač u ATP finalu još od 1977. nakon što je u polufinalu ATP Punea svladao Belgijca Stevea Darcisa 7:6, 4:6, 6:3.

Što se tiče odlučujućeg seta, tamo je napokon i Karlović stigao do prvog breaka. Belgijac je spasio pet od šest break prilika u cijelom meču, ali kod 1:2 napokon je pokleknuo. Hrvat je stigao do 0:40, Darcis je spasio prvu, ali nije uspio i drugu break priliku u gemu. Karlović je zatim mirno priveo meč kraju i stigao do finala. Kao i većina tenisača, Darcis nikako nije uspijevao ukrotiti servis Hrvata. Karlović je u ovom dvoboju odservirao 33 as servisa. 

Karlović je s 39 godina najstariji tenisač u jednom ATP finalu još od Kena Rosewalla koji je 1977. sa 42 godine na leđima igrao finale dvoranskog turnira u Sydneyju. U finalu će igrati protiv prvog nositelja, Kevina Andersona.

Ovim postignućem Karlović je izazvao velike reakcije na društvenim mrežama. Teniski fanovi na Twitteru oduševljeni su igrom Diva sa Šalate koji s 39 godina igra na razini na kojoj većina njegovih kolega ne može. Nakon plasmana u finale, od sljedećeg tjedna minimalno je 69. igrač svijeta, a dođe li do naslova skočit će na 58. poziciju.

 

Pročitajte više