Karlsruhe od Dinama otkupio Drpićev ugovor: Dinu žele dva španjolska prvoligaša

KAO ŠTO se i očekivalo, Karlsruhe je otkupio Drpićev ugovori i tako hrvatski reprezentativac više nije igrač Dinama. Posljednjeplasirani klub Bundeslige je za 900 tisuća eura otkupio ugovor "zločestog maksimirskog dečka". No, neće se Drpićevi dugo zadržati u Karlsruheu budući da će klub gotovo sigurno ispasti iz lige pa će na ljeto prodati hrvatskog stopera.

Da će Dino uskoro u bolji klub potvrdio nam je i njegov menadžer Kristijan Lopac.

"Da, bilo je očekivano da će KSC otkupiti njegov ugovor. No, Drpić neće igrati u drugoj ligi nego će ga klub na ljeto prodati. Ne mogu govoriti koji su to klubovi, ali vam mogu potvrditi da ga prate dva španjolska prvoligaša. Također, njemački klubovi koji su bili zainteresirani su još uvijek u igri", rekao nam je Lopac.

Koliko Karlsruhe može dobiti za Drpića?

"Njegova vrijednost je oko tri i pol milijuna eura. Predsjednik KSC-a je rekao da je to odličan igrač koji može igrati u svim bundesligaškim klubovima pa tako i u Bayernu te da ga neće dati za puno manju svotu."

Ima li kakvih novosti za druge hrvatske igrače? Najviše se pričalo o prelasku Mirka Hrgovića i Ivice Vrdoljaka u Njemačku?

"Što se tiče Hrgovića nisam upoznat da ga itko traži, dok za Vrdoljaka postoji interes i treba vidjeti kako će se situacija rasplesti", zaključio je Lopac.

Inače, zanimljiv je razlog zbog kojeg je Zdravko Mamić potjerao Drpića iz Dinama početkom ove godine. Svaki igrač kluba može zadužiti određeni broj dresova koje baca navijačima nakon utakmice. Drpić je,  kako pišu Sportskih novosti, prekoračio taj broj pa je prema pravilima trebao potpisati da mu se taj dio obije od plaće. No, umjesto da se potpiše svojim imenom, potpisao se sa "Zdravko Mamić". Možete zamisliti reakciju Maminja...

Marko Pavić
Foto KSC

Pročitajte više