Karoglan: Bitno je da smo pobijedili. Brekalo? Treba mu vremena

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HAJDUK je na domaćem terenu pobijedio Istru 1:0 u utakmici 25. kola SuperSport HNL-a. Pobjedonosni pogodak postigao je Filip Krovinović na startu drugog poluvremena. Evo što je trener Mislav Karoglan rekao nakon utakmice.

"Nismo imali dovoljan broj akcija protiv bloka. U pripremi utakmice smo znali da ćemo imati dosta prostora na 'šestici'. Bili smo energetski dosta prazni, treća utakmica u sedam dana. Premalo smo kreirali, ali bitno je da smo pobijedili. Mali Prpić je ušao i odigrao dosta kvalitetnu utakmicu", započeo je pa se osvrnuo na činjenicu da je Josip Brekalo izašao već na poluvremenu:

"Vjerujem da je izvanredan igrač i da će biti pravo pojačanje. Dajaku je drugačiji profil od Brekala. Neki igrači su nam malo prazniji, ali im treba vjerovati. Brekalo je sjajan igrač. Treba vrijeme, HNL je ozbiljna liga, prostori su dosta suženi, protivnici se pripremaju za njega."

Uslijedila su novinarska pitanja.

Perišić na klupi?

Izrazio je želju da bude s momčadi. Sve je pozitivno.

Je li vam Istra otežala posao ili je Hajduk bio loš?

Istra je jako dobro organizirana ekipa. Imali smo premalo napadačkih akcija na blok, ali smo relativno iskontrolirali bez šansi protivnika. Okrećemo se Gorici, čeka nas zahtjevna utakmica. 

Je li Dajaku bolji kada uđe s klupe nego kad krene od početka?

To je jako dobar igrač. Meni se odmah svidio na treningu, a može biti puno bolji. Ima ogroman prostor za napredak, mora biti malo 'vrući'. Malo mu fali onog našeg, prkosnijeg. Nama kronično kao momčadi nedostaje sprinta. Zato uvijek pričam o profilaciji. Voli liniju, stvar je Dialla, što ti više odgovara. 

Kakav vam se činio teren s obzirom na obilnu kišu?

Čak sam se iznenadio koliko je bio dobar s obzirom na to da je bila ogromna kiša.

Kako ste momčad izolirali od situacije koja se događala ovaj tjedan?

Svi imaju pametne telefone, sve se čita. U moje vrijeme su se čekale novine. Nije to nikakav alibi ni za što. Moramo se fokusirati, pobjeđivati. Moramo strašno puno vježbati, trenirati, mijenjati navike, a to je najteže. 

Kakve su prve prognoze s Uremovićem?

Nisam vidio, rekli su mi da je protivnik pao na njega. 

Cijela obrana je praktički nova, odnosno nitko od njih na početku sezone nije bio u prvom planu. Kako gledate na to?

Nisam se tim vodio, ali to je nogomet. Kolo sreće se vrti. Uvijek kažem igraču da mora biti budan. Trebaš ugrabiti šansu kada je dobiješ.

Pročitajte više