Kasun iz NBA u Crvenu Zvezdu?

PREMA pisanju srpskih medija, Crvena Zvezda namjerava angažirati Maria Kasuna, hrvatskog košarkaškog reprezentativca i centra Orlando Magica.

"Ovo mi je prvi glas uopće, moj menadžer George Bass nije mi ništa javio. No, još neko vrijeme ne namjeravam se vraćati u Europu, imam ugovor s Orlandom i želim se dokazati u NBA-u. Da mi kojim slučajem ponude milijun eura, možda bi i razmislio" - izjavio je Kasun novinaru 24sata.

"Mario Kasun je izvanredan igrač koji može igrati u svakom klubu u Europi, ali šanse da dođe u Zvezdu su nikakve" - izjavio je generalni menadžer Crvene zvezde, Igor Žeželj.

Kako je istaknuo u srpskim medijima, Kasun je u boljim odnosima sa srpskim igračima u NBA ligi, posebice s Divcem i Stojakovićem, nego s Hrvatima.

Kako prenosi Večernji list, srpski se novinari pitaju ima li Kasun srpskih korijena, na što je on odgovorio: "Strašno, sad su me prozvali i Srbinom. No, ne iznenađuje me to kada se sjetim jedne utakmice s Frankfurtom protiv Reflexa. Papića i Marasa su izviždali, a mene je spiker prozvao Miloradom i dobio sam pljesak. Valjda i u Srbiji ima Kasuna, pa su me prisvojili. Majci mi je djevojačko prezime Sobočanec, a otac mi je Slavonac iz Vinkovaca".

"Nemam blage veze kako to da me žele u Crvenoj Zvezdi. Menadžer George Bass mi je s Orlandom dogovorio plaću od 720.000 USD. Ne razmišljam ekstremno, nemam problema s uklapanjem, i tamo bih mogao igrati. No, u Zvezdu bih došao za 800.000 USD, uz plaćena dva tjelohranitelja. Ne vjerujem i da bi me Delije razapeli ako bih igrao dobro i nosio njihove boje, no ne bih volio ondje biti najbolje plaćeni igrač, dakle dežurni krivac" - dodao je Kasun.

Mario Kasun provodi zadnje dane odmora u Novalji na Pagu, a uskoro se priključuje hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji.

Pročitajte više