Katalonci su nakon debakla čekali kapetane Barce, a pred kamere je stao 19-godišnjak

Foto: EPA

BARCELONA je drugu godinu zaredom eliminirana iz skupine Lige prvaka te će svoj europski put nastaviti u Europa ligi. Sve je postalo jasno kada je Inter dobio Viktoriju Plzen i potvrdio plasman u osminu finala LP-a, a onda je Barca još izgubila 3:0 na domaćem terenu od Bayerna.

Katalonski mediji pišu da se očekivalo da će nakon utakmice jedan od četiri kapetana (Sergio Busquets, Gerard Pique, Jordi Alba, Sergi Roberto) stati pred novinare i preuzeti odgovornost za novi debakl, ali to se nije dogodilo. Tu je odgovornost preuzeo 19-godišnji Pedri.

"Bila je ovo komplicirana utakmica jer smo već znali Interov rezultat. Možda zbog toga nismo na teren izašli s istom motivacijom. U igri moramo biti mirniji na lopti, ponekad žurimo pa je izgubimo. Mlada smo momčad, napravili smo sjajne transfere, ali očito je da još uvijek nismo na razini za Ligu prvaka", poručio je Pedri.

Pedri je svojim potezom oduševio navijače Barcelone, koji ga vide kao budućeg kapetana kluba. S druge strane, njihovi sadašnji kapetani našli su se pod žestokim kritikama, a Sergio Busquets bio je izložen i zvižducima Camp Noua kad je u 58. minuti napuštao teren.

 

Pročitajte više