REPREZENTACIJA OD KOJE BI STRAHOVALA EUROPA Ovako izgleda momčad Katalonije

Foto: Guliver Image/Getty Images

KATALONIJA je službeno proglasila neovisnost od Španjolske, a to je veliki korak ka raspadu jedne od najmoćnijih reprezentacija svijeta.
 
Španjolsku reprezentaciju proteklog desetljeća katalonski igrači odveli su do dva naslova europskog i jednog svjetskog prvaka. Sada će španjolska reprezentacija ostati bez važnog izvora nogometnih talenata, posebno Barcelonine La Masije.
 
Katalonski nogometni savez odavno postoji, ali nije član FIFA-e i UEFA-e, a reprezentacija Katalonije je od 1904. godine odigrala gotovo 200 prijateljskih utakmica. Među njima su i susreti protiv Nigerije, Brazila i Argentine, s kojom su igrali 2009. i pobijedili 4:2 na Camp Nouu. Za reprezentaciju Katalonije igrali su i neki od najpoznatijih nogometaša današnjice.
 
Mediji širom svijeta zabavljaju se sastavljanjem katalonske reprezentacije, odnosno momčadi koja bi Kataloniju mogla predstavljati kada i ako ih priznaju FIFA i UEFA.
 
Legendarni Xavi, jedan od onih koji je nastupao za Kataloniju, smatra da će ta reprezentacija biti među 15 najjačih na svijetu.
 
Na golu bi mogao biti Realov Kiko Casilla, a zastrašujuću obranu mogli bi predvoditi Hector Bellerin (Arsenal), Gerard Pique (Barcelona), Marc Bartra (Borussia Dortmund), Jordi Alba (Barcelona). 
 
I u veznom redu ove reprezentacije dominiraju nogometaši s Camp Noua - Sergio Busquets, Sergi Roberto i bivši veznjak Barcelone, a sada Chelseaja, Cesc Fabregas.
 
Napad u ovom trenutku izgleda kao najveći problem za katalonsku reprezentaciju koju vode Gerard Lopez i Sergio Gonzalez. 
 
Prvo ime reprezentacije posljednjih godina je Espanyolov napadač Sergio Garcia koji je od 2003. u 14 nastupa zabio devet golova. Uz njega bi napad trebali predvoditi Barcelonin Gerard Deulofeu i Garcijin suigrač iz Espanyola Gerard Moreno.
 
Španjolska tako odcjepljenjem Katalonije ne gubi samo bitne igrače, već dobiva i velikog i snažnog rivala...
 
 

Pročitajte više