SP u rukometu

Katar dobio Bahrein. I dalje može u četvrtfinale, ali čeka ishod hrvatskog susreta

Foto: EPA

KATAR je u prvom susretu dana u hrvatskoj skupini II. drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladao Bahrein rezultatom 28:23.

Katarani su se mučili u prvom poluvremenu te nikako nisu mogli stvoriti prednost veću od tri pogotka razlike, a na kraju su na odmor otišli sa zaostatkom od jednog pogotka (14:13). Ključna je bila serija Bahreina 7:3 krajem prvog dijela.

Katar još uvijek može proći dalje, ali čeka ishod hrvatskog susreta

U drugom poluvremenu je sve riješeno odmah na početku. Katar je napravio seriju 8:1, u nekoliko je navrata vodio i sa sedam pogodaka razlike te je ostvario treću pobjedu na SP-u. Ako Argentina pobijedi Hrvatsku, Katar u posljednjem kolu eventualnom pobjedom protiv Južnoamerikanaca može proći u četvrtfinale, ali u tom slučaju Hrvatska mora izgubiti od Danske. Ako Hrvatska danas (subota) pobijedi Argentinu, zajedno s Danskom je prošla dalje prije zadnjeg kola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U drugom susretu koji je počeo od 15:30 Španjolska je pobijedila Urugvaj s uvjerljivih 38:23. Sve je bilo riješeno već u prvih 15. minuta jer su Španjolci vodili 13:5, a do kraja se prednost eksponencijalno povećavala.

Španjolci prolaze ako Mađarska pobijedi Poljsku

Najbolji strijelac Španjolske je bio Aitor Ariño s osma pogodaka, dok je kod Urugvaja Maximo Casas zabio isti broj pogodaka.

Španjolci sada čekaju ishod susreta između Mađarske i Poljske, Ako Mađarska pobijedi, sa Španjolskom zajedno ide dalje, a te bi dvije reprezentacije u zadnjem kolu i odlučivale o prvom mjestu u skupini.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više