SMRT KOBEA BRYANTA

Kawhi: Često sam letio s Kobeovim pilotom, ne znam hoću li ponovno u helikopter

Foto: Getty Images, EPA

KAWHI LEONARD nakon dolaska u LA Clipperse, po uzoru na Kobea Bryanta počeo je često koristiti helikopter. Štoviše, njegov osobni pilot bio je Ara Zobayan, isti čovjek koji je vozio Kobea te u nedjelju poginuo s njim, njegovom kćeri Giannom i još šestero putnika.

"Često sam letio s njim. Sjajan tip, super ljubazan. Bio je jedan od njihovih najboljih pilota. To je tip kojeg pitaš da te preveze od grada do grada", rekao je aktualni MVP finala za LA Times.

"Još mi se sve čini nestvarno. Odbacio bi me i rekao da ide pokupiti Kobea, ili da ga je upravo negdje prevezao. To su bili ludi razgovori. Bio je dobar tip. Žao mi je svih", rekao je poslovično ne baš pričljivi Leonard.

On se prošlog ljeta odlučio vratiti kući u Kaliforniju, nakon što je većinu karijere proveo u San Antonio Spursima, isforsirao trejd, završio na godinu dana u Torontu i donio Raptorsima prvi naslov prvaka. Nakon te odluke razgovarao je s Bryantom o putovanjima Južnom Kalifornijom i njegovom helikopteru. Kobe mu je rekao da leti po gradu "već nekih 17 godina".

Leonard ima boravište blizu Staples Centra, u kojem Clippersi igraju domaće utakmice, ali često je odlazio kući u San Diego i tamo putovao helikopterom. Nakon ove tragedije, više nije siguran da će nastaviti.

"Puno toga čuješ, ne znaš još što je zaista stvarno. Ne mogu govoriti o tome. Ne znam, još ne znam, puno toga mi se mota po glavi", rekao je Kawhi.

Zobayan je bio vrlo iskusan pilot i instruktor letenja s više od 8000 sati leta. Okolnosti nesreće još se istražuju, ali vjeruje se da su gusta magla i slaba vidljivost bili osnovni faktori koji su uzrokovali tragediju.

Pročitajte više