Kicker: Bjelica nakon šest mjeseci napušta Union

Foto: EPA

NENAD BJELICA (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša. Hrvatski trener je krajem studenog 2023. preuzeo Union s ciljem spašavanja od ispadanja, što sada znači da bi ga mogao napustiti nakon svega šest mjeseci.

Podigao je momčad u kojoj igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović, no potom je ostao bez pobjede u posljednjih pet kola, u kojima je igrao s klubovima iz gornje polovice ljestvice - Bayernom, prvakom Bayer Leverkusenom, Eintracht Frankfurtom i Augsburgom - te 13. Borussijom Mönchengladbach.

Union se nalazi na 14. mjestu s 30 bodova, dva više od Mainza, koji je na 16. mjestu, koje vodi u doigravanje za ostanak u ligi. Bjelici tako do kraja sezone, u naredne tri utakmice, s Bochumom, Kölnom i Freiburgom, predstoji borba za ostanak. Pritom treba istaknuti da se Bochum i Köln također bore za zadržavanje prvoligaškog statusa, dok je Freiburg sedmi.

Razmišlja se o tome da Bjelica i ranije dobije otkaz?

Kicker piše da Bjelica "do danas nije uspio okrenuti situaciju", zbog čega mu vodstvo kluba "neće povjeriti daljnje razvijanje momčadi". Također, njemački novinari navode da se kritizirala Bjeličina priprema utakmica, pri čemu ističu nedostatak videoanalize.

"Ovi razlozi znače da će Bjelica otići na ljeto. Navodno se razmišljalo o razlazu i prije utakmice s Bochumom (5. svibnja, 32. kolo Bundeslige, op. a.). Predsjedništvo je navodno o tome raspravljalo u ponedjeljak navečer, no Bjelica i Union će se zajedno boriti za ostanak, iako ni raniji razlaz nije potpuno isključen", piše Kicker.

Prvi posao u ligama Petice

Bjelica je kao igrač nastupao za Osijek, Albacete, Betis, Las Palmas, Kaiserslautern, Admiru Wacker i Kärnten. Prema podacima Transfermarkta, trenersku karijeru započeo je 2007. u Kärntenu, gdje je najprije bio trener i igrač, a zatim samo trener.

U narednim godinama kao glavni trener vodio je Lustenau, WAC, bečku Austriju, Speziju, Lech Poznan, Dinamo, Osijek i Trabzonspor. Preuzimanje Uniona mu je prvi postao u ligama Petice, odnosno najjačim europskim ligama.

Pročitajte više