HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kicker: Hrvat je često nezadovoljan. Vraća se u klub u kojem ne želi igrati

Foto: EPA

HRVATSKOM nogometašu Josipu Brekalu na kraju sezone istječe posudba u Torinu. "Stvar je bila gotovo jasna. Torino je bio voljan zadržati Brekala s obzirom na opciju otkupa. No Hrvat, koji je zadovoljio tijekom posudbe u klubu Serie A, rekao je da ne želi ostati u klubu koji se nalazi na desetom mjestu", piše Kicker.

Njemački medij dodaje da je Brekalo odgovornima u talijanskom klubu to priopćio ovoga vikenda, što znači da se vraća u Wolfsburg. "Torino se suzdržao od aktiviranja dogovorene kupoprodajne opcije od 10.5 milijuna eura. Neprestana zbrka oko Brekala ulazi u novi krug", dodaje Kicker.

"Često nezadovoljni hrvatski reprezentativac nije želio ostati u Wolfsburgu. Otišao je u Italiju kako mu karijera ne bi otišla u slijepu ulicu. Sada se vraća u Wolfsburg, s kojim ima ugovor do 2023. godine, ali ni tamo ne želi ostati. Njegovo odredište, po mogućnosti, mogli bi biti Španjolska, pa i Eintracht Frankfurt koji se uvijek iznova spominje", piše u tekstu Kickera.

Već su doveli pojačanja na njegovim pozicijama

"U svakom slučaju, situacija se mijenja iza Wolfsburg. Budući da Torino neće iskoristiti opciju otkupa, od danas se ponovno može pregovarati o naknadi za Brekala. Teško je zamisliti da će igrati za Wolfsburg iduće sezone, posebice jer su se već pojačali ofenzivcima Jakubom Kaminskim i Patrickom Wimmerom", smatra Kicker.

"Brekalo ne bi trebao imati veliku ulogu u planovima Wolfsburga", zaključuju. Brekalo je ove sezone za Torino upisao 34 nastupa. Postigao je osam golova i tome dodao tri asistencije. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

Pročitajte više