Kinezi dominantni na domaćem terenu, Newbee osvojio Perfect World Masters minor

Foto: Valve

PUNIH tjedan dana trajao je Perfect World Masters, prvi veliki turnir Dota Pro Circuita koji se igra u Kini. Prednost domaćeg terena i zanimljiv format iskoristile su domaće ekipe osvojivši prva tri mjesta na turniru. U velikom finalu Newbee je uvjerljivo slavio protiv Vici Gaminga rezultatom 3:0.

Nakon drugog mjesta na The Internationalu u kolovozu ove godine, kineski Newbee napravio je novi veliki rezultat. Pobjedom na Perfect World Mastersu osvojili su 150 tisuća dolara, ali i 150 Pro Circuit bodova. Perfect World Masters počeo je u nedjelju 19. studenog s razigravanjem grupne faze. Prva mjesta u skupinama osvojili su Vici Gaming i Team Kinguin, a od natjecanja su se oprostili SG e-sports i, veoma iznenađujuće, LGD Gaming. 
 
U doigravanju smo vidjeli vrlo zanimljive parove, a dva meča bila su posebno napeta. Team Secret je s 2:1 slavio protiv najbolje američke ekipe compLexity, a Newbee je u kineskom derbiju savladao LGD.FY.  Newbee je nastavio s dobrim partijama u doigravanju te bez izgubljenog meča osigurao mjesto u velikom finalu, dok se Vici Gaming ipak morao malo više pomučiti. Bez obzira na ispadanje u donji dio tablice već nakon prvog meča, compLexity je uspio osvojiti četvrto mjesto. Na trećem je završio LGD.FY, dok je u finalu slavio Newbee. Song "Sccc" Chun je još jednom dokazao da je najbolji mid igrač u Kini te je bio najbolji igrač svoje ekipe. 
 
Newbee se tako ponovno vratio na kineski tron, kao najbolja Dota 2 ekipa iznimno jake regije. Nažalost, nemaju previše vremena za slavlje. Dota Pro Circuit se nastavlja već sljedećeg vikenda i to DreamLeague Season 8 majorom na kojem ćemo vidjeti i Newbee, ali ovoga puta u nešto jačoj konkurenciji. Team Secret, Na'Vi, Liquid, Virtus.pro, Newbee, Fnatic i Evil Geniuses su danas najbolje što Dota 2 scena može ponuditi ili barem jako blizu tome.

Pročitajte više