KINEZI DOMINANTNI Počeo glavni turnir na The Internationalu

FOTO: Dota2TI/Flickr

The International, najveći turnir u svijetu esporta, došao je u drugu fazu. Timovi su se preselili u KeyArenu u Seattleu i počelo je doigravanje. Prvi dan natjecanja prošao je u znaku Kineza.

Prošli tjedan počeo je The International, Dota 2 turnir s nagradnim fondom većim od 24 milijuna dolara. Prva faza po skupinama značila je da ćemo se oprostiti od dva tima, a ostali će nastaviti natjecanje u doigravanju.
 
>>KREĆE NAJVEĆI TURNIR U POVIJESTI ESPORTA Počinje The International
 
>>VIŠE OD TURNIRA Dota 2 i The International - ono što svi žele od esporta
 
Jedan od timova koji su ispali je i HellRaisers za koji su igrala dva regionalna igrača, Uroš "Swiftending" Galić i Milan "MiLAN" Kozomara. Ogroman je uspjeh što su se momci uopće kvalificirali na ovakvo natjecanje, a stečeno iskustvo sigurno će im pomoći da nastave napredovati kao profesionalni igrači. Ipak, dečki se neće vratiti kući praznih ruku, budući da je njihov tim samim plasmanom na turnir osigurao 100 tisuća dolara. 
 

 
Prvim danom doigravanja, koje se igra po sistemu double-elimination (dvostruke eliminacije), dominirali su kineski timovi Invictus Gaming i Newbee. Zahvaljujući odličnoj igri Kineza, Team Liquid i Evil Geniuses, od kojih se mnogo očekivalo na ovom The Internationalu, sada su na jedan meč od ispadanja.
 
U donjem dijelu natjecanja nije bilo previše iznenađenja. Team Secret, Team Empire, OG i Digital Chaos prošli su u iduće kolo. Međutim, već danas ćemo se početi opraštati od nekih od najvećih imena Dota 2 esporta, pošto za ove timove svaki izgubljeni meč znači odlazak kući.
 
The International se danas nastavlja, a sve mečeve možete pratiti na službenom kanalu natjecanja. 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više