RUKOMET

Kiril Lazarov je deveti put u završnici Lige prvaka

Foto: Imago Sports/Guliver

RUKOMETAŠI Nantesa plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u nokaut fazi prvo eliminirali Kielce (24:25, 34:31), a sad kroz dvije utakmice i Telekom Veszprem (32:28, danas poraz 30:32). To im je drugi put u povijesti da su se plasirali među posljednje četiri ekipe natjecanja.

Plasman Nantesa na Final Four znači i da će 41-godišnji Kiril Lazarov igrati deveti put među posljednje četiri momčadi. Jedan od najboljih desnih bekova svih vremena dvaput je bio polufinalist Lige prvaka s Veszpremom, a otkako se završnica igra u formatu Final Foura, on i njegove momčadi izborili su sedam nastupa.

Izbornik i igrač rukometne reprezentacije Sjeverne Makedonije i nekadašnji igrač Zagreba ranije se za naslov na završnici borio noseći dres Barcelone, Ciudad Reala i Atletico Madrida. Trofej je osvojio samo jednom, u sezoni 2014./15. kao Barcelonin rukometaš.

Pred njim je sad možda i posljednja prilika za drugu titulu. Tražit će je u nastavku turnira, koji su izborile i momčadi Paris Saint-Germaina te Alborga, a njima će se vjerojatno još priključiti Barcelona.

Pročitajte više