KORONAVIRUS U SPORTU

Kladionice ih stavile u ponudu pa im sve zakomplicirale: "To je bilo bolesno"

Foto: EPA

U ŠVEDSKOJ su prijateljsku nogometnu utakmicu htjeli odigrati sedmoligaš Eskilstuna FC i osmoligaš Nashulta GoIF uz ograničenu prisutnost publike i ta se utakmica našla u ponudama raznih stranih kladionica.

Takve utakmice u normalnim okolnostima jako rijetko budu u ponudama, no zbog pandemije koronavirusa koja je zaustavila sport, stvar se promijenila.

Tako su kladioničari iz raznih krajeva svijeta počeli kontaktirati igrače i trenera obje momčadi kako bi dali "prijedloge" ili "savjete".

"Cijeli dan jučer su nam stizali pozivi igračima i osoblju. Kontaktirali su preko društvenih mreža iz cijelog svijeta, a poruke su bile: 'Sretno, nadam se da ćete izgubiti.' Nastao je kaos oko nebitne utakmice. Odlučili smo otkazati utakmicu zbog sigurnosti igrača. Nikad ne znate što se može dogoditi nakon što su igrače kontaktirali razni ljudi", rekao je predsjednik Eskilstune Bengin Ozeran pa nastavio:

"Čak su kontaktirali i trenera u istoj ligi u kojoj igramo kako bi provjerili kako igramo i kako smo igrali u prošlosti. Ljudi su čak razgovarali s nekim od naših bivših igrača i pitali o našem početnom sastavu. To je bilo bolesno."

Švedska za vrijeme pandemije koronavirusa nije u karanteni za razliku od velike većine europskih zemalja. Granice su otvorene, kao i škole i kafići, a dozvoljena su i sportska događanja pred određenim brojem gledatelja.

Pročitajte više