Kladionice više ne nude okladu da će Hajduk biti prvak

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

RIJEKA i Dinamo bili su uspješni u svojim utakmicama 30. kola SuperSport HNL-a i nastavili su utrku za prvaka. Hajduk je upisao četvrti uzastopni ligaški poraz, nakon kojeg ima zaostatak od 13 bodova za vodećom Rijekom. Kladionice su postavile nove koeficijente na hrvatskog prvaka i uz svoje ponude eliminirale Hajduk kao opciju koja bi na kraju sezone mogla osvojiti titulu.

Dinamo je u prošlom kolu s 2:0 bio bolji od Gorice, a golove za momčad Sergeja Jakirovića postigli su Sandro Kulenović i Marko Bulat. Istim rezultatom slavila je i Rijeka protiv Istre, uz pogotke koje su zabili Toni Fruk i Bruno Goda. Hajduk je na praznom Poljudu poražen od Osijeka 1:2, što mu je bio četvrti prvenstveni poraz u nizu i peti zaredom pridoda li se ligaškim utakmicama i susret u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu.

Grafika: Sofascore

Hajduk više nije opcija za kladionice

Ponuda kladionica u opciji tko će biti prvak na kraju sezone sada se svodi na Rijeku i Dinamo. Sastav Željka Sopića u ovom trenutku ima pet bodova više od aktualnih prvaka, ali obje momčadi drže sve u svojim rukama jer Dinamo ima odigranu utakmicu manje (Varaždin iz 5. kola), a pred njima je i međusobni ogled u 33. kolu. Igrat će se 5. svibnja.

U slučaju da dva kluba na kraju budu bodovno izjednačena, Dinamo će biti prvak zbog boljeg međusobnog omjera. 

Koeficijent da će Rijeka biti prvak iznosi 1.85. Isti je i na Dinamo.

Pročitajte više