Klasniću prije tjedan dana uspješno presađen bubreg njegova oca!

NAŠ REPREZENTATIVAC Ivan Klasnić još prošlog tjedna uspješno je operiran na Visokoj medicinskoj školi u Hannoveru, gdje je izvršena transplatacija bubrega novog donora - njegova oca!

Nakon neuspjelog operativnog zahvata kojem je Klasnić podvrgnut 25. siječnja, a njegovo je tijelo tada odbacilo bubreg majke Šime, vrsni se nogometaš zajedno sa svojom obitelji odlučio za novu kliniku, procijenivši pri tom kako bi bilo najbolje izvršiti drugu operaciju u potpunoj tajnosti. 

Znalo se, međutim, da je dugogodišnji napadač Werdera pronašao novog donora, a operacija je bila najavljena poslije Uskrsa. No, bila je to tek taktika za obranu od medijske pozornosti te je Klasnić uspješno operiran već 16. ožujka i prema vijestima s Kanala N24, osjeća se dobro, kao i njegov otac koji se pokazao kao najpogodniji donor.

"Operacija je uspješno obavljena i Ivan se osjeća sasvim dobro." - kratko je za njemački Kicker potvrdila i Ivanova supruga Patricia, šest dana nakon operacije.

27-godišnji Klasnić, koji je izvan terena još od prosinca prošle godine, prije neki je dan kazao za Syke Kreiszeitung da je presretan zbog pronalaska odgovarajućeg donora, kao i da će u budućnosti morati više paziti na svoje zdravlje.

"Nadam se kako će ovaj put sve proći u redu. Prije nekoliko dana, posjetio sam suigrače i malo me zaboljelo kad sam ih vidio na terenu. Ali, blokirao sam emocije jer sam svjestan situacije u kojoj se nalazim. U ovom trenutku najbitnije je da ozdravim i ponovo pronađem svoju formu. Morat ću više paziti na reakcije svog tijela, kao i na hranu koju jedem. No, s obzirom na okolnosti, zaista se dobro osjećam."

Već sutra naš bi reprezentativac trebao biti otpušten na kućnu njegu, te ga u nadolazećem razdoblju čeka strogo mirovanje, uz propisanu terapiju i redovite liječničke kontrole. Nezahvalne su prognoze oko  povratka na teren, obzirom da je oporavak u ovakvim slučajevima krajnje individualan. Ali, previđa se kako bi Klasnić s lakšim treninzima mogao početi već ovog ljeta.

D.R.

Pročitajte više