LIGA PRVAKA

Klinac je trebao čuvati Messija. Umjesto toga izveo je akciju godine

Screenshot

NEZABORAVNA utakmica Bayern - Barcelona (8:2) u četvrtfinalu Lige prvaka donijela je nezaboravnu akciju. Autor najboljeg poteza i najbolje akcije utakmice je asistent za peti Bayernov zgoditak.

Utakmica za povijest s deset golova, ali potez za pamćenje nije zgoditak

Alphonso Davies, mladi (19) lijevi bočni Bayerna, tom je prilikom spektakularno pokazao da je velemajstorski spretan dribler i sprinterski brz. Na centru je s loptom otplesao oko Messija pa u prazno poslao Vidala i tako došao na svoju poziciju.

Jedan na jedan sa Semedom na boku riješio je tako da je Barcinog desnog bočnog zavezao u čvor, a nakon što ga je izludio driblinzima, lako ga je pretrčao i tako došao do peterca. Ondje mu je u susret krenuo Pique, ali prije nego što je uspio išta napraviti Davies je savršeno poslužio Kimmicha, koji pred vratima nije mogao promašiti nakon ovakve akcije i dodavanja suigrača.

Kimmich: Sramota me slaviti gol jer 99 posto zasluga za njega ide Alphonsu

"To je nevjerojatno. Bilo me je sram slaviti gol jer Alphonsu ide 99 posto zasluga za zgoditak. Sve je napravio, a ja sam morao samo gurnuti loptu preko crte", izjavio je Kimmich nakon utakmice.

Prije utakmice on i otac smijali su se u nevjerici: "Čuvat ću svog idola?"

Prije meča Davies je otkrio: "Nazvao me otac i rekao mi 'Čujem da ćeš čuvati svog omiljenog igrača?' Odgovorio sam potvrdno i onda smo se obojica počeli smijati. Nismo mogli vjerovati da će se to doista dogoditi, da ću čuvati svog idola."

I nije ga čuvao, nego ga je izludio.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Daviesove čudesne akcije možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više