Klopp stigao na Anfield i preuzeo Liverpool

 Foto: Getty Images / Guliver Images

JURGEN KLOPP novi je menadžer Liverpoola, objavio je engleski klub.

S Liverpoolom je 48-godišnji trener potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 18 milijuna eura, a službeno će biti predstavljen u petak na pressici koju su najavili u Liverpoolu. Postao je tek drugi njemački trener u Premierligi nakon Felixa Magatha.

Lovrenu Klopp dovodi konkurenciju?

Navijači Liverpoola, desetog kluba Premierlige, dočekuju ga kao spasitelja. Vjeruju da se klub može vratiti osvajanju trofeja, kao što je uspio napraviti s dortmundskom Borussijom, koju je napustio ovog ljeta.

Englezi već spominju igrače koje bi Klopp mogao dovesti u Liverpool, a prvi na listi je branič Borussije Neven Subotić, koji bi u tom slučaju postao konkurencija Dejanu Lovrenu.

Klopp dovodi svoje pomoćnike iz Dortmunda

Liverpool se već riješio dosadašnjeg stručnog stožera, a Klopp je doveo dvojicu bivših pomoćnika iz Dortmunda Željka Buvača i Petera Krawietza da mu se pridruže u Liverpoolu.

Željko Buvač je skoro cijelu trenersku karijeru pomoćnik Kloppu. Izbornik Republike Srpske je u razdoblju od 2001. do 2008. bio s Kloppom u Mainzu, a od 2008. do 2015. su radili zajedno u Dortmundu. 

 

"Klopp vjeruje da može izboriti Ligu prvaka"

Mirror dodaje kako Klopp vjeruje u završetak sezone u prvih četiri Premierlige, a The Express još piše kako će cijela momčad imati priliku za dokazivanje kod novog trenera.

Podsjetimo, Liverpool je već neko vrijeme pregovarao sa Kloppom, a prošli tjedan su otpustili Brendana Rodgersa, koji je vodio klub od 2012. godine.

Klopp će  debitirati kao trener Liverpoola 17. listopada u derbiju s Tottenhamom.

 

Pročitajte više