TRANSFERI

Klopp ga je protiv Reala zamijenio prije poluvremena. Prodaje ga u pola cijene

Screenshot: Twitter

JÜRGEN KLOPP je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, u kojoj je Real kao domaćin pobijedio Liverpool 3:1, bio toliko razočaran igrom veznjaka Nabija Keite da ga je zamijenio već u 42. minuti.

To je bilo pri vodstvu domaćina 2:0, ali taj potez Kloppa, koji nije mogao pričekati samo nekoliko minuta kako bi zamjenu izvršio na poluvremenu, mnogi su protumačili kao ponižavanje i kažnjavanje Keite.

Klopp je nakon utakmice ovako objasnio svoj kontroverzni potez: "To je bila taktička zamjena, jedna od stvari koje mi se ne sviđaju u ovom poslu. Kada to napravite, ispada da je jedan igrač odgovoran za igru u prvom poluvremenu. Keita nije bio odgovoran za našu lošu igru. Istina, nije odigrao dobro, ali mogao sam u tom trenutku napraviti još nekoliko zamjena. Nije se radilo o Nabyju, ali učinio sam to i sada nisam sretan zbog toga što razgovaramo kao da je to Nabyjeva odgovornost. Nije. Bilo je taktički."

Keita i Klopp nisu se ni rukovali ni razmijenili poglede dok je 26-godišnji veznjak izlazio iz igre. Samo dva dana kasnije engleski mediji pišu da Keita na kraju sezone i tri godine nakon što ga je Klopp doveo za 60 milijuna eura za pola tog iznosa odlazi iz Liverpoola.

Navode i gdje, u Leicester. Brendan Rodgers je veliki poklonik Keite, koji u Liverpoolu nije opravdao veliku cijenu i očekivanja pa je u tri godine odigrao tek 76 utakmica. Činjenica je da je ove sezone imao problema s ozljedama, ali i da nije uvjerio Kloppa da je vrijedan bogatstva koje je za njega platio Leipzigu. 

Pročitajte više