afrički kup nacija

Klopp iduće godine bez Salaha i Manea u najvažnijem periodu sezone?

Foto: EPA

DOMAĆIN Afričkog kupa nacija sljedeće sezone bit će Kamerun. Organizatori su zbog nepovoljnih klimatskih uvjeta odlučili finalni turnir s ljeta pomaknuti u zimu, odnosno siječanj 2021. godine, što nikako nisu vijesti koje žele žuti premierligaši, a pogotovo ne Liverpool.

Ekipa Jürgena Kloppa mogla bi sljedeće sezone biti značajno oslabljena u periodu od 9. siječnja do 6. veljače, terminu u kojem će se Afrički kup nacija. Sudionici sastanka na kojem je donesena odluka priopćili su javnosti da su razmotrili sve mogućnosti te da je ova najpovoljnija.

Period siječnja i veljače najvažniji je u Premiershipu, a ova vijest najviše će pogoditi Liverpool. On bi tako ostao bez Mohameda Salaha (Egipat), Sadija Manea (Senegal), Nabyja Keite (Gvineja) i Joela Matipa (Kamerun).

Prvak Manchester City ima samo jednog Afrikanca, Riyada Mahreza (Alžir), dok treći Leicester City ima napadača Kelechija Iheanacha (Nigerija), a u Manchester Unitedu igra branič Obale Bjelokosti Eric Bailly.

Prošle Afrički kup nacija se premijerno održao u ljetnom terminu. Podsjetimo, Kamerun je domaćin tog turnira inicijalno trebao biti 2019. godine, ali mu je domaćinstvo oduzeto zbog kašnjenja u pripremi pa je organizacija predana Egiptu.

Pročitajte više