LIGE PETICE

Klopp o svojim rezervnim igračima: To je kao da imate Ferrarije u garaži

Foto: EPA

LIVERPOOL je u utakmici sa Southamptonom nastupio u bitno drugačijoj postavi od uobičajene i upisao ligašku pobjedu 2:1. U odnosu na sastav koji je igrao finale FA kupa, Jürgen Klopp je izmijenio devetoricu igrača, a s tri osvojena boda Liverpool je ostao u utrci za naslov u Premier ligi. Za njega će mu trebati pobjeda protiv Wolverhamptona u posljednjem kolu i pomoć Aston Ville koja ne smije izgubiti na gostovanju kod Manchester Cityja.

"Iznimno sam zadovoljan izvedbom. Ti dečki... To je kao da imate Ferrarije u garaži. Pustite ih van i oni naprave ovo. Nisam siguran kad je Harvey Elliott posljednji put igrao, Curtis Jones je izvan ritma, igra tek s vremena na vrijeme, Takumi Minamino, zločin je što ne igra više. Alex Oxlade-Chamberlain je u izvrsnoj formi, a uopće nije igrao", izjavio je Klopp pa nastavio:

"Ponekad je tim dečkima zaista teško, ali sve što se ove sezone dogodi, dogodit će se zbog ove grupe. Oni su sjajni i to su sad ponovno pokazali. Odigrali su nevjerojatno. Devet izmjena. Da nismo uspjeli, odgovornost bi bila moja, ali jesmo i zasluge su 1000 posto njihove."

O šansama da Liverpool dođe do naslova je rekao: "Da sam na mjestu Cityja, ne bih se osjećao da je sve gotovo i da sam prvak. Prvo mi moramo pobijediti u svojoj utakmici, ne možemo govoriti o tome kao da Wolverhampton ne postoji, ali naravno da prvo pomislite da će City biti prvak. Ipak, to je nogomet. Sve je moguće, nije vjerojatno, ali je moguće."

"Ne predajemo se, pokušat ćemo. Igramo kod kuće, to nam je posljednja utakmica sezone. Atmosfera će biti sjajna i pokušat ćemo je iskoristiti. Mi moramo odraditi svoj posao. Nogomet je katkad varljiv. Aston Villa igra u četvrtak pa u nedjelju. Vidjet ćemo što će biti, ali moramo se usredotočiti na nas."

Pročitajte više