Klopp objasnio vezu između plasmana u Ligu prvaka i transfera idućeg ljeta

Foto: EPA-EFE

IAKO su prije samo nekoliko dana engleski mediji izvijestili o unutarnjim raspravama u Liverpoolu na temu smjene Jürgena Kloppa, njemački trener ne obazire se na to, nego razmišlja o sljedećem ljetu i transferima kojima može pojačati momčad, trenutačno tek osmu na ljestvici Premier lige.

"Ovo je ljeto kada definitivno moramo kupovati. Žao mi je što u ovom trenutku ne mogu garantirati Ligu prvaka, ali borit ćemo se za nju. Bit će teško i bit će odlučeno tek u kasnom dijelu sezone, ali moramo na tome početi raditi puno ranije, prije nego ćemo znati gdje ćemo završiti u smislu pozicije i europskih natjecanja", najavio je Klopp.

Vlasnici najavili nove investicije

Vlasnik John W. Henry ovog je tjedna najavio osiguravanje novih investicija, ali još nije jasno kada će one zaista ući u klub ni kakav je efekt imati na Kloppov budžet za transfere. Među igračima koje Liverpool želi su Jude Bellingham iz Borussije Dortmund, Mason mount iz Chelseaja i Matheus Nunes iz Wolverhamptona.

"Ako je John optimist, i ja sam optimist, jer ovo je biznis. Igrali smo u Ligi prvaka pet godina zaredom i bili u tri finala, što je financijski ogromna stvar. Izgradili smo tribinu i nove terene za trening, klub je stvarno u dobroj situaciji, ali i drugi ubrzavaju i ne možemo to ignorirati.

Teško je pronaći prave igrače. Ne treba ih dovoditi puno, ali moraju biti pravi. Hvala bogu da u svijetu nogometa ima puno 'pravih' igrača, ali ne možemo dovesti bilo kojeg i neki ne žele doći, ali svakako ima puno stvarno dobrih igrača", rekao je Klopp.

Pročitajte više