Veliki preokret u finalu: Sevilla preko Liverpoola treći put zaredom osvojila Europa ligu

Foto: Getty Images / Guliver Image

JURGEN KLOPP s Liverpoolom protiv Seville nije uspio. Španjolci su preokretom slavili s 3:1 i treći put zaredom osvojili Europa ligu te izborili nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.
 
Klub iz Andaluzije osvojio je rekordni peti trofej u natjecanju, a Liverpool se tek pridružio Middlesbroughu, Espanyolu, Benfici i Dnjipru koje je Sevilla pobijedila u finalima u posljednjih 10 godina.
 
Klopp i dalje čeka na prvi trofej u Liverpoolu
 
Klopp je, pak, izgubio čak peto finale zaredom, a posljednji put je slavio još 2012. godine u njemačkom Kupu s 5:2 protiv Bayerna kao trener Borussije Dortmund. S Liverpoolom, kojeg je preuzeo prošle godine, izgubio je i finale Liga kupa od Manchester Cityja.
 
Liverpool poveo, Sevilla bila nemoćna do 18. sekunde drugog poluvremena
 
A nakon prvih 45 minuta izgledalo je da će Sevilla konačno prepustiti tron. Liverpool je vodio majstorskim golom Sturridgea, koji je vanjskom iskosa pogodio suprotni kut gola Davida Sorije, a Sevilla je bila nemoćna i bez prave prilike. Uz to je Liverpool oštećen i za jedanaesterac. 
 
 
 
Međutim, već u 18. sekundi drugog poluvremena Sevilla je izjednačila nakon sjajnog prodora Marina i pogotka Gameira, na kojeg je u petercu zaboravio Lovren.
 
Dva gola Cokea za novi trofej
 
U sljedećem napadu je Kolo Toure spasio siguran gol za preokret Seville, ali su Španjolci ipak poveli u 64. minuti golom Cokea poslije prekrasne akcije. 
 
U posljednjih 20 minuta Klopp je krenuo na sve ili ništa, a Sevilla je samo potvrdila pobjedu drugim golom Cokea, koji je iskosa s desne strane matirao Mignoleta dok su igrači Liverpoola tražili zaleđe.
 
Lovrenu poništen gol
 
Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za poraženu momčad, a u 40. minuti mu je poništen gol. Fantastičnim udarcem glavom matirao je Davida Soriju, no u zaleđu ispred vratara Seville bio je Sturridge. Kod prvog gola Seville zaboravio je na strijelca, a kod drugog je dobio "tunel".
 
 


 
Sevilla u Ligi prvaka, Liverpool bez Europe
 
Španjolci će tako ponovno sljedeće sezone imati pet predstavnika u Ligi prvaka, dok Liverpool sljedeće sezone neće igrati u Europi.

Sastavi:
 
Liverpool: Mignolet, Clyne, Lovren, Touré, Moreno, Lallana, Can, Milner, Firmino, Coutinho, Sturridge
 
Sevilla: David Soria, Mariano, Rami, Carriço, Escudero, Krychowiak, N'Zonzi, Coke, Banega, Vitolo, Gameiro
 
 

Pročitajte više