Koeman šokiran nizozemskom reprezentacijom: Nikad nisam imao takav tjedan

Foto: EPA

IZNERVIRANI nizozemski izbornik Ronald Koeman rekao je da je šokiran učinkom svoje momčadi u prvom tjednu povratka na čelo reprezentacije i da je potrebno drastično poboljšanje reprezentacije, koja sljedeći susret igra u polufinalu Lige nacija protiv Hrvatske.

To nije bio povratak koji je Koeman tražio na početku svog drugog mandata nakon što je zamijenio Louisa van Gaala dok su Nizozemci mlako startali u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. "Moramo se poboljšati, prilično sam šokiran onim što sam vidio", rekao je Koeman.

Pet igrača odustalo je prošli tjedan od odlaska u Pariz, gdje je Francuska pobijedila Nizozemsku 4:0. Nizozemci su potom u ponedjeljak savladali Gibraltar 3:0, u utakmici u kojoj su imali 51 udarac prema suparničkim vratima, a od toga 12 u okvir. Koeman ipak nije skrivao nezadovoljstvo.

"Razočaran sam"

"Nije bilo dobro, prilično sam razočaran. Stvarno mora biti bolje. Moramo se i osposobiti jer ovo je stvarno bilo premalo", rekao je Koeman novinarima. "Bio je to loš tjedan, puno se igrača u početku razboljelo.

Tada smo teško izgubili od Francuske, a ni protiv Gibraltara to nije bilo dovoljno. Uskoro ćemo morati biti bolji. Nikada nisam imao takav tjedan u svom prethodnom mandatu kao izbornik i nadam se da se neće ponoviti", dodao je.

Nizozemska 14. lipnja u Rotterdamu igra protiv Hrvatske u polufinalu Lige nacija. Četiri dana kasnije nastupit će u finalu ili doigravanju za treće mjesto protiv Italije ili Španjolske. "Ovo su glavni protivnici i mislim da će biti važno imati kompletan sastav", izjavio je Koeman.

Pročitajte više