LIGE PETICE

Koeman želi svojih 12 milijuna eura od Barce. To je sitnica naspram ovih otpremnina

Foto: Imago Sports/Guliver

ŠPANJOLSKI mediji pisali su prije nekoliko dana da Ronald Koeman i Barcelona još uvijek nisu dogovorili visinu otpremnine koju će nizozemski trener dobiti nakon što mu je klub uručio otkaz.

Katalonci nude Koemanu sedam i pol milijuna eura na dvije rate, a Nizozemac traži onoliko koliko mu je bilo predviđeno ugovorom - 12 milijuna i dodatni novac za ostvarene bonuse.

Ogroman iznos ipak je daleko od samog vrha liste na kojoj su treneri koji su otkazima zaradili najviše. Koeman ulazi u Top 10, i to jedva, na posljednje mjesto.

Chelsea najčešće u Top 10

Na devetom je Roberto Di Matteo koji je prije devet godina najuren s mjesta Chelseajevog menadžera. Klub sa Stamford Bridgea je to platio 13 milijuna eura. Godina 2012. nije bila dobra po pitanju izbora menadžera u Chelseaju jer je u njoj najuren i Di Matteov prethodnik Andre Villas-Boas, što je Chelsea platio 14 milijuna eura.

Milijun eura više od njega dobio je Mauricio Pochettino od Tottenhama prije dvije godine, a na šestom je mjestu Fabio Capello kojem je Ruski nogometni savez morao isplatiti 15.7 milijuna eura za otkaz 2015.

Bogati Chelsea ponovno je na listi na petom mjestu, ovaj put sa 16 milijuna eura plaćenih Luisu Felipeu Scolariju 2009., ali i na trećem zbog 21 milijuna eura Joseu Mourinhu 2007. Između njih dvojice nalazi se Laurent Blanc koji je od PSG-a dobio 20 milijuna eura na ime otkaza prije pet godina.

Conteu bogatstvo uz otkaz

Jose Mourinho nije samo na trećem već i na drugom mjestu ove liste. Manchester United ga je 2018. otpustio uz 23 milijuna eura. Trener koji je najviše zaradio otkazom je Antonio Conte. Chelsea je odluku o njegovom otpuštanju popratio s 31 milijunom eura 2018. godine.

Pročitajte više