MOMČAD DESETLJEĆA

Kojeg golmana ćete ubaciti u izbor za idealnu momčad zadnjih 10 godina?

Foto: Getty Image / Guliver images, Reuters

U TIJEKU je velika anketa za najbolju momčad i igrače desetljeća na izmaku.

Glasanje smo na kanalima Index Sporta pokrenuli u petak i anketu otvorili izborom za golmana desetljeća.

 

U manje od 24 sata upisano je više od 30 tisuća glasova, a u uvjerljivom vodstvu je legendarni Gianluigi Buffon. Teško da itko s popisa na kojem su još i Bayernov zid Manuel Neuer, Jan Oblak, Marc-Andre ter Stegen i David de Gea može skinuti Gigija. No, u izboru koji traje do kraja godine možda to može učiniti netko od imena koja želite ubaciti na popis. U raspravi i komentarima na Facebooku Index Sporta tražili ste Ikera Casillasa, Petra Čecha, a mnogi spominju i ime Keylora Navasa. 

Vaš izbor - vaša pravila i zato vas pitamo: koga ćete od svjetskih vratara ubaciti u konkurenciju za momčad desetljeća i najbolju jedinicu u zadnjih deset godina? 

Casillas je najveći dio karijere proveo u Real Madridu, ali drugu polovicu ovog desetljeća proveo je u Portu, u kojem je i danas. S Realom je u 2010-ima osvojio prvenstvo 2012., kup 2011. i 2014., superkup 2012., a u europskoj konkurenciji Ligu prvaka, superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo 2014. S Portom je 2018. bio prvak i osvajač superkupa, a ne treba zaboraviti ni naslove s reprezentacijom - svjetski 2010. i europski 2012. godine.

U Realu ga je zamijenio Kostarikanac Keylor Navas, koji je čuvao kraljevsku mrežu u sva tri uzastopna pohoda na krunu Lige prvaka od 2016. do 2018., a osvojio je i jedno prvenstvo (2017.), domaći superkup, dva europska superkupa i čak četiri svjetska klupska prvenstva.

Konačno, zazivali ste i Petra Čecha, češku legendu koja je pola ovog desetljeća provela u Chelseaju, a pola u Arsenalu, prije odlaska u mirovinu proteklog ljeta, odnosno prelaska na hokejski gol. U ovom je desetljeću osvojio Ligu prvaka 2012., Europa ligu godinu poslije, dvije Premierlige, dva FA kupa i jedan Liga kup, sve s Chelseajem.

Pročitajte više