NBA

Kontroverza zbog Jokićeve strašne blokade na Zionu za pobjedu Denvera

Foto: screenshot Twitter

NIKOLA JOKIĆ opet je bio junak Denver Nuggetsa, ali ovaj put na sasvim neuobičajeni način. U pobjedi nad New Orleansom 114:112 u posljednjim je sekundama blokirao Ziona Williamsona na pokušaju zakucavanja za produžetak.

U prijenosu je blokada na najsnažnijem igraču NBA lige izgledala brutalno, spektakularno i prije svega čisto. 

VIDEO: Arena Sport

No pogled iz drugih kuteva pokazao je da su suci propustili svirati prekršaj jer se vidi da je Srbin Ziona udario po ruci.

VIDEO: Arena Sport

"Košarkaški bogovi uvijek daju malo sreće onima koji se bore i igraju čvrsto", prokomentirao je Jokić, ali reakcijom je posebno oduševio Zion, koji nije kukao niti se bunio, već skromno konstatirao:

"Moram zaraditi poštovanje sudaca. Ovo mi je tek druga sezona, moram ih odigrati još nekoliko da bi se to promijenilo."
Jokić je zabio 32 koša pa iako ovaj put nije bio ni blizu triple-doublea, napunio je sve statističke rubrike s osam asistencija, sedam skokova, tri blokade, tri osvojene i šest izgubljenih lopti.

Posebno je impresionirao s tri blokade, među kojima je i ova kontroverzna za pobjedu, jer nikad nije bio na glasu kao dobar obrambeni igrač, a pogotovo bloker. Ove sezone ima samo 0.6 blokada u prosjeku.

Denver se ovom pobjedom učvrstio na četvrtom mjestu Zapada i sasvim približio LA Clippersima, koji su izgubili od drugoplasiranog Phoenixa 109:101.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više