košarka

Kontroverzni vlasnik dao na prodaju šesterostrukog prvaka Europe za 25 milijuna eura

Screenshot: Instragram

KONTROVERZNI predsjednik Panathinaikosa Dimitrios Giannakopoulos objavio je danas da prodaje šesterostrukog prvaka Europe u košarci za 25 milijuna eura.

"Od ovog trenutka Panathinaikos je na prodaju za 25 milijuna eura, kao što sam greškom to prošle godine rekao. Nismo uzeli u obzir vrijednost brenda. Prema procjenama, vrijednost kluba je 75 milijuna, ali neću promijeniti ništa. Ostat će 25 milijuna", rekao je Giannakopoulos, a tu je vijest prenio Eurohoops.

Giannakopoulos je odbio pričati o sportskom sektoru, ali je rekao da će slavni klub vjerojatno napustiti Euroligu.

"Nisam rekao da odlazimo i da idemo u Fibu. Rekao sam da je to za mene jednosmjerna ulica. Moramo analizirati sve podatke. Nadam se da će odluka biti da se ipak ide u Fibu", naveo je on pa se osvrnuo na izjavu čelnog čovjeka Eurolige Jordija Bartomeua, koji je rekao kako vjeruje da će PAO ostati dio Eurolige.

''Nadam se da će ljudi koji preuzmu klub to osporiti i da će se grozota zvana Euroliga raspasti'', dodao je.

Rekao je kako misli da će Fibina Liga prvaka uskoro postati najjače natjecanje u Europi.

"Gledajući plan i novac koji namjeravaju dugoročno uložiti, vjerujem da će Liga prvaka biti najmoćnije natjecanje u Europi'', zaključio je Grk.

PAO je među deset velikih europskih klubova koji su u studenome 2015. godine potpisali 10-godišnji ugovor s Euroligom. U ugovoru postoji klauzula od 10 milijuna eura ako neki klub odluči u tom periodu napustiti natjecanje.

Pročitajte više