Korejski veznjak na probi u Dinamu; Marić zainteresiran za povratak

22-GODIŠNJI Jeong Yung Lee,  veznjak mlade južnokorejske reprezentacije, odradio je svoj prvi trening s momčadi Dinama. U Zagreb ga je doveo bivši nogometaš Dubrave i Slaven Belupa, Robert Brčić, koji je u zadnje vrijeme razvio nogometno-menadžerske poslove između Hrvatske i Koreje.

"Jeong je mladi reprezentativac Južne Koreje, rođen je 1984. Hyundai Ulsan ga je otkupio iz jedne sveučilišne momčadi i platio za njega 200,000 dolara, što je za tamošnje prilike velik iznos. Igra na mjestu veznog, može i polušpice." - kazao je Brčić za Sportske novosti, pa dodao kako bi financijski uvjeti bili vrlo povoljni za Dinamo.

"Sve to pod uvjetom da Lee zadovolji uvjete, a uvjeren sam da hoće, jer dobro trči, jak je u duelima i ima dobru tehniku." - dodao je menadžer.

Lee je zasad s Dinamovcima odradio jedan trening, a trener "modrih" Zvjezdan Cvetković, koji će u novoj sezoni preuzeti funkciju sportskog direktora, nije se želio izjašnjavati o mogućnosti njegovog ostanka u Maksimiru nakon samo jednog treninga.

"Ostat će s nama do kraja tjedna, u ovih ćemo nekoliko dana pokušati procijeniti je li igrač za Dinamo." - kazao je Cvetković.

Dolazak Josipa Šimića u Maksimir je već riješena stvar, čeka se još samo da brat braniča Milana sredi papirologiju sa svojim bivšim klubom, a dotad će trenirati odvojeno od prve momčadi Dinama. Puno se pisalo i o povratku Silvija Marića u Dinamo, a prema svemu sudeći u Panathinaikosu ne postoji preveliki interes za zadržavanjem bivšeg Dinamovca.

"Obećao se javiti čim završi razgovore, potvrdio je da je jako zainteresiran za povratak u Dinamu." - kazao je Cvetković, te najavio da se Dinamo zanima za još jednog stranca – 195 cm visokog centarfora iz Nigerije.

Nadajmo se samo da dotični Nigerijac ili Jeong Yung Lee neće doživjeti sudbinu Miure ili Mikulenasa, koji su nakon kratkorajnog angažmana u Dinamu postali predmet sprdnje navijača.

Pročitajte više