Kovač dobiva veliko pojačanje: Za godinu dana od druge lige do svjetskog naslova i Bayerna

Foto: Getty Images / Guliver Image

TO samo može nogomet. Nevjerojatnih, bajkovitih godinu dana za Benjamina Pavarda. Prije više od 12 mjeseci desni bek igrao je za Stuttgart u drugoj ligi i osvojio je. Nakon toga je zaigrao u Bundesligi, a 6. studenog dobio poziv Didiera Deschampsa za reprezentaciju Francuske. Debitirao je četiri dana kasnije u pobjedi 2:0 nad Walesom u prijateljskoj utakmici na Stade de France stadionu, gdje je zaigrao od početka drugog poluvremena.

Nakon toga je završio sezonu sa Stuttgartom sedmom mjestu (Europa je bila daleko dva boda), nakon čega je pozvan na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje je bio standardan na desnom beku, a u osmini finala protiv Argentine zabio najljepši gol natjecanja.

Otišao je do kraja i pobjedom nad Hrvatskom 4:2 u Moskvi stigao do naslova svjetskog prvaka. No, ni to nije sve. Sjajne igre za reprezentaciju odmah su zaludjele europske klubove, pa su po njega krenuli Bayern, PSG, Tottenham... Međutim, brži i konkretniji bili su Bavarci te dogovorili transfer s 22-godišnjim igračem koji je karijeru počeo u Lilleu. On će sigurno sljedećeg ljeta, kada mu bude otkupna klauzula 35 milijuna eura, stići na Allianz Arenu, a Niko Kovač ga želi sad i odmah, pa Bayern pregovara sa Stuttgartom koji se ne želi tek tako odreći velike zvijezde.

"Ne mogu još ništa reći o tome. Pavard je jako dobar igrač, što je i pokazao na Svjetskom prvenstvu", kratko je rekao Kovač. 

Ipak, prema pisanju njemačkih medija dogovor bi mogao biti postignut i Pavard bi već ovog ljeta mogao obući Bayernov dres za 40 milijuna eura, plus mogući bonusi, čime bi Kovač dobio veliko pojačanje na desnom beku, poziciji koju trenutačno drže Joshua Kimmich i Rafinha.

Njegova priča jako podsjeća na onu Hectora, igrača Kolna koji je također 2014. osvojio SP s Njemačkom te bio na meti Bayerna, ali je ostao u svom klubu i sada unatoč ispadanju u drugu ligu. Za razliku od njega, Pavard sigurno stiže u München - ovog ili sljedećeg ljeta. 


Pročitajte više