KOVAČEV BAYERN

Kovač iznenada ostao bez jakog aduta. Navijači misle da klub nešto skriva

Foto: EPA

LEON GORETZKA, reprezentativac Njemačke i veznjak Bayerna, morat će na operaciju butnog mišića lijevog bedra. Objavio je to danas iznenada njemački prvak i iznenadio navijače svog kluba.

U šturom priopćenju o ozljedi i operaciji 24-godišnjaka nije navedeno očekivano vrijeme povratka na teren, već je samo potvrđeno da je Goretzka uspješno operiran. Navijače brine što klub nije detaljnije izvijestio o ovome.

Bild, pak, izvještava da će Goretzka izvan terena provesti dva do četiri tjedna. O njegovoj ozljedi brine dr. Ulrich Stockle, isti čovjek koji je na travnjak vraćao ozlijeđene Manuela Neuera i Kingsleyja Comana, što se dosta dugo čekalo. Upravo toga se i boje navijači bavarskog giganta.

U svakom slučaju, jasno je da Goretzka neće biti na raspolaganju za utakmicu kojom će Bayern otvoriti novu europsku sezonu u Ligi prvaka, a to je dvoboj s Crvenom zvezdom u Münchenu iduće srijede.

Izostanak Goretzke velik je udarac za Niku Kovača koji je računao na povratak zahvalnog veznjaka prije utakmice s RB Salzburgom za vikend. Problem s butnim mišićem vuče već nekoliko tjedana, čak i prije reprezentativne stanke na kojoj se odazvao izborniku Joachimu Lowu, ali je prije prve odigrane minute morao napustiti kamp i otići na hitni kirurški zahvat.

Hrvatski stručnjak umjesto Goretzke morat će se okrenuti Corentinu Tolissou, reprezentativcu Francuske.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više