LIGE PETICE

Kovač objasnio zašto je Monaco primio dva gola od Lillea u prvih devet minuta

Foto: EPA

MONACO hrvatskog trenera Nike Kovača jučer je na domaćem terenu remizirao 2:2 s prošlogodišnjim prvakom Lilleom u 14. kolu Ligue 1.

Kanađanin Jonathan David u petoj i devetoj minuti zabio je golove za rano vodstvo Lillea od 2:0. Ipak, Monaco je uspio spasiti bod. Krepin Diatta vratio je Monaco u igru pogotkom u 41. minuti, a do boda je došao golom Wissama Ben Yeddera u 83. minuti.

Pohvalio je igrače zbog povratka u utakmicu

Utakmicu je na konferenciji za medije komentirao Niko Kovač, koji je posebno bio zadovoljan činjenicom da su golove za spas od poraza zabili igrači koje je uveo s klupe u drugom dijelu.

"To je ono što trener voli vidjeti od igrača kojeg uvede u igru. Myron (Boadu op.a.) je imao sjajnih deset dana u klubu tijekom reprezentativne pauze i na treninzima je pokazao da zaslužuje igrati. Bio je dobar, borio se i stvarao šanse. Lilleove braniče je jako mučila njegova brzina. Donio nam je dubinu prema naprijed i pokazao je srčanost kojom je umorio igrače Lillea. Zato je Wissam i mogao napraviti razliku po ulasku", rekao je Kovač.

Pokušao je pojasniti što se dogodilo na početku

Nisu samo igrači koji su ušli s klupe izgledali sjajno u drugom poluvremenu, cijela momčad se podigla i Monaco je dominirao. Drugi gol Monaca pao je nakon što je Lille opasno živio pola sata i branio se u nadi da će sačuvati vodstvo.

"Najbitnije od svega bilo je da zabijemo gol prije kraja prvog poluvremena i ostanemo u utakmici. Podsjetilo me ovo na utakmicu s PSG-om prošle sezone. Vratili smo se u svlačionicu nakon što smo gubili 2:0 u prvom dijelu, a onda sam vidio reakciju kod igrača. Kad vidite s kolikim žarom izađu da bi uzeli taj bod, to vam je gotovo kao da ste pobijedili. To je točno ono što želite vidjeti kao trener", rekao je Kovač pa pokušao objasniti početak utakmice:

"U prvih 25 minuta je najveći problem bio to što nismo bili prisutni u duelima. Ne smijemo zaboraviti da smo igrali protiv europski velike momčadi, protiv aktualnog prvaka Francuske. Lille je dobro krenuo, ima sjajne igrače naprijed, kojima ne treba puno prostora. Malo smo previše gledali kako oni igraju, dok mi stojimo. U nogometu morate pokazati da ste i vi tu, da se nećete samo tako predati. Ako u Ligue 1 ne pokažete da ste fizički na razini, ne možete do rezultata."

Vezna linija je pukla pod pritiskom

Novinari su se nakon toga složili s Kovačem da je kod igrača Monaca nedostajalo žara, ali ih je isto tako zanimalo koji je bio originalni plan po ulasku u utakmicu, a koji se tako lako raspao nakon samo devet minuta.

"U prvom poluvremenu smo igrali sa samo jednom šesticom jer smo htjeli da Aurelien (Tchouameni op.a.) igra više u polju i da se priključuje napadima. To nije dobro funkcioniralo jer nas je Lille jako visoko pritiskao pa smo se nakon 25 minuta vratili u formaciju s dvije šestice", rekao je Kovač pa zaključio:

"S obzirom na to kako je utakmica počela, na kraju sam zadovoljan rezultatom. Danas, ali i tijekom cijele sezone nismo dovoljno dobri. Moramo se boriti više nego prošle sezone. Više nismo autsajderi, naša ambicija je da na kraju sezone izborimo Europu. Izgubili smo nešto bodova protiv najboljih ekipa, ali vjerujem u svoje igrače i da ćemo do kraja sezone ostati u utrci za Europu."

Pročitajte više