KOVAČEV BAYERN

Kovačeva lekcija Pepovom miljeniku: "Tako sam mu pokazao neke važne stvari"

Foto: EPA-EFE

BAYERN je Tottenhamu očitao lekciju u Ligi prvaka pobjedom 7:2 u Londonu, što pruža golemu satisfakciju treneru Niki Kovaču.

Bivši hrvatski izbornik tom je pobjedom kupio novu dozu mira na klupi njemačkog prvaka, no sada je sve zanimalo što se događa s važnim veznjakom Thiagom Alcantarom.

Thiago, u Guardiolinom Bayernu ključan veznjak, kod Kovača je završio na klupi nakon slabije igre protiv Paderborna prošle subote.

Kovač ga je protiv Tottenhama posjeo na klupu, a onda ga je morao uvesti u drugom poluvremenu zbog ozljede Davida Alabe.

"Nisam bio zadovoljan njegovim nastupom u Paderbornu pa sam ga odlučio ostaviti na klupi protiv Tottenhama. Moram svima pokazati da je kvaliteta predstave bitna. Pokazao je točno reakciju kakvoj sam se nadao i to je standard, ne želim vidjeti ništa drugačije od toga", objasnio je Kovač.

Alcantara je u Bayern stigao 2013. godine iz Barcelone na inzistiranje Pepa Guardiole koji mu je odmah namijenio ulogu glavnog organizatora igre.

Kod Kovača je to malo drugačije. U momčadi nema nezamjenjivih osim kapetana Manuela Neuera i najboljeg napadača Roberta Lewandowskog.

Kovač se još jednom osvrnuo na veliku pobjedu u Ligi prvaka.

"U utorak smo igrali s finalistima Lige prvaka. Imali smo problema 25-30 minuta, a onda smo dominirali. Ne možemo dominirati 90 minuta, ali odigrali smo sjajno", objasnio je pa dodao:

"Igrači razumiju da ne može odmah biti sve besprijekorno. Prošla sezona nas je jako namučila, uvijek je potrebno malo vremena. Tijekom dugih faza vidite ono što mi želimo učiniti, ali to mora potrajati. Mi još ništa nismo postigli."

A problem u svlačionici polako postaje legendarni Thomas Muller. Nijemac gubi mjesto u početnoj postavi, dolasci Coutinha i Ivana Perišića suzili su prostor slavnom ofenzivcu.

Kovač je ostao škrt na riječima.

"Ne mogu reći hoće li igrati u subotu protiv Hoffenheima. Moramo pronaći najbolju soluciju za sve."

Bayern u subotu od 15:30 dočekuje Hoffenheim.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više